U trendu

Murić: Neće biti dovoljno ako osvojimo samo Kup

Košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da je više nego srećan zbog večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom, ali da ona neće biti dovoljna ako njegova ekipa ne osvoji Kup Radivoja Koraća.

„Znali smo šta nas očekuje, teška utakmica. Zvezdu je boleo poraz od nas u Jadranskoj ligi tako da su pokušali sve da nam vrate. Ali, bili smo na 200 odsto i imali sreću da smo pogadjali“, rekao je Murić novinarima posle utakmice u Nišu.

Partizan se u subotu uveče plasirao u finale Kupa, pošto je sa 68:60 pobedio „večitog“ rivala Crvenu zvezdu. Protivnik u borbi za trofej biće mu Mega Leks.

„Ništa nije gotovo, sve što smo uradili može da padne u vodu ako izgubimo u finalu. Mega nije naivna, pokazala je da je zrela za finale, ali uradićemo sve da osvojimo trofej“, kazao je Murić.

Prema njegovim rečima, čak i ako osvoji trofej u Kupu, Partizanu to neće biti dovoljno.

„Duga je sezona. Želimo trofej u Kupu, ali to neće biti dovoljno za nas. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i zašto bismo prestali? Bićemo veseli ako pobedimo Megu i to će nam biti dodatna motivacija da osvojimo i titulu“, rekao je krilni košarkaš crno-belih.

Murić je posebno istakao da mu je drago što je u hali Čair bilo jednako navijača Zvezde i Partizana i da je veoma lepo igrati u takvoj atmosferi.

Njegov saigrač Andreja Milutinović naveo je da njegova ekipa daje sve od sebe i sluša trenera Aleksandra Džikića.

„Odigrali smo sa mnogo energije i samopouzdanja. Protiv FMP-a smo se malo opustili, nismo imali potrebnu energiju, ali protiv Zvezde je to bilo pristojno“, kazao je Milutinović.

On je rekao da nema vremena za radovanje.

„Nema vremena za radovanje, jeste važna pobeda, ali brzo dolazi Mega, koja nas je dva puta dobila ove sezone. Očekujem tešku borbu“, rekao je Milutinović.

Centar Partizana Kevin Džons rekao je da je ponosan na svoj tim.

„Bila je dobra utakmica, igrali smo jako do kraja i ponosan sam na svoj tim, držali smo se zajedno kada je bilo teško. Posebno mi se svidela atmosfera u hali. To ekipi daje dodatnu strast i pruža mnogo više na utakmici“, rekao je Džons.

Kako je rekao, protiv Mege će imati posebnu motivaciju.

„Sutra će biti nova utakmica protiv još jednog odličnog tima. Dva puta su nas pobedili i željni smo da im se osvetimo“, dodao je američki centar.

Košarkaš crno-belih Aleksandar Cvetković je dodao da je Partizan odigrao „muški“.

„Lepa i dobra utakmica. Muški smo odigrali, zasluženo prošli u finale. Definitivno smo poštovali dogovor iz svlačionice koji je trener zacrtao i to je urodilo plodom. Ekipa je odlično reagovala na dolazak novog trenera“, naveo je Cvetković.

Finale će se igrati u nedelju od 21.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar