U trendu

Murinjo i Pep se pitaju: Zašto „strašni“ Sergej ne igra za Srbiju? (foto)

Dva vrhunska fudbalska stručnjaka Žoze Murinjo i Pep Gvardiola tokom januara će se naći u trci oko dovođenja srpskog internacionalca, 22-godišnjeg Sergeja Milinković-Savića.

Obojica su, prema pisanju britanskih medija, oduševljeni njegovim partijama u Laciju i nikako im nije jasno zašto ne igra za nacionalni tim.

Čak je Murinjo, dok je boravio u Beču na utakmici Austrija – Srbija upitao neke naše predstavnike na tribinama zašto je to tako, ali nije dobio odgovor.

Juventus je spreman da za njega plati čak 80 miliona evra, dok Lacio za njega traži okruglo 100.

Evropa luduje za njim ali misterija ostaje – zašto Sergej, jedan od najtraženijih evropskih igrača u ovom trenutku ne igra za Srbiju.

Ako za to pitate selektora Slavoljuba Muslina – dobićete od njega 2 reakcije.

Prva, odgovor da za njega nema mesta u ekipi jer se ne uklapa u selektorove vizije.

https://www.youtube.com/watch?v=hJREI_GqLfs

Druga, iznerviraće se, odmahnuti rukom i pokušati da načne novu temu.

„Sergej konkuriše za Mundijal, kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidimo razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kada je reč o sastavu i o igračima koje sam pozivao. Kod mene 3 stvari odlučuju hoće li igrač biti u reprezentaciji – fudbalski kvalitet, uklapanje u ekipu u igračkom smislu i uklapanje u ekipu kao osobe. Kad bude ispunjavao sve 3, zvaću ga“, poručio je Muslin.

Ostaje misterija koji to uslov sjajni Sergej ne ispunjava?

https://www.instagram.com/p/BWf1HvBg_D3/?hl=en&taken-by=sergej___21

Prvi sigurno da čim se vodeći klubovi otimaju za njega. Drugi, možda i ne, ali mnogi igrači u reprezentaciji Srbije igraju i na drugim pozicijama u odnosu na one u klubovima.

Na kraju ostaje treći razlog koji je najverovatniji.

Milinković-Savić još nijedan nastup nije zabeležio za „A“ tim a razočaran što mu Muslin, ni u jednom trenutku nije pružio šansu u prijateljskim mečevima sa Kiprom i Izraelom, napustio je kamp „orlova“ bez ikakve pompe i svađe.

View this post on Instagram

🏊☀️🌴🔋

A post shared by Sergej Milinkovic Savic (@sergej___21) on

U medijima se kao razlozi navode njegovo odbijanje da u reprezentaciji igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, ali i sam Lacio koji navodno ne dozvoljava Sergeju da igra za državni tim, što je malo verovatno.

Naravno, tu su i čaršijska nagađanja da je za sve kriv Sergejev menadžer koji sigurno želi da iskoristi njegov potencijal i popularnost u finansijskom smislu ali nema „prođu“ u taboru Srbije za novac.

Jedno je sigurno – i Srbija i Sergej Milinković-Savić gube mnogo u ovom trenutku jer se radi o OGROMNOM talentu zbog koga Murinjo i Gvardiola već „navlače bokserske rukavice“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar