U trendu

Muslin: Jedna reč – jedinstvo

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin potpisao je danas ugovor sa čelnicima saveza i svi zajedno su pozvali javnost u zemlji na jedinstvo u ispunjenju cilja – plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Muslin je medijima u Staroj Pazovi rekao da je jedinstvo prioritet, i naveo da su vrata reprezentacije otvorena „svima koji mogu makar i jedan odsto“ da doprinesu ispunjenju cilja.

„Ovo smatram velikom obavezom, a tako treba svi da shvatimo moje imenovanje. Nadam se da su i igrači shvatili poziv kao čast i tako treba da se ponašamo. Srećan sam, znam da me čeka veliki rad, i da dolazim u trenutku kada se reprezentacija nije plasirala na tri uzastopna velika takmičenja. Ne bih ni dolazio da nisam bio svestan trenutka i ubedjen sam da možemo da se plasiramo na Mundijal u Rusiji“, rekao je Muslin.

Selektor je potpisao ugovor do kraja kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo 2018. sa mogućnošću automatskog produženja u slučaju plasmana.

„Jedna reč: jedinstvo; da ne gledamo ko je iz kog kluba, već samo da interes svih bude da se kvalifikujemo. Očekujemo saradnju svih. Vrata reprezentacije su otvorena svima i tu ne mislim samo na igrače, nego na sve koji mogu da nam pomognu. Ako mogu da daju jedan odsto da rezultati budu na nivou kvaliteta koje imamo, organizaciji i uslovima rada. Molim da se ne delimo po klupskim bojama, već da radimo da reprezentacija uspe, jer je to uspeh svih“, rekao je Muslin.

Selektor je odmah po sklapanju dogovora otkrio da će mu Sergej Gurenko biti asistent, a danas je kazao da će se u stručnom štabu naći i Mladen Krstajić, Zoran Filipović, trener golmana Radiša Ilić, kao i kondicioni trener Marko Stojanović.

Muslin je kazao da je razgovarao sa svim igračima već, ali i da će im na sutrašnjem okupljanju reći „istinu“.

„U životu i uopšte možemo da napredujemo i radimo kako treba samo ako jedni druge gledamo u oči i govorimo istinu. Ja ću reći istinu igračima, a to je da su za oko 50 odsto loših rezultata krivi oni. Ostalo je druga strana, za koju verujem i nemam sumnji da će da se ispravi. Razgovarao sam već sa njima i osetio sam optimizam jer sam osetio da da imaju želju da igraju za reprezentaciju, da hoće da se bore i da igraju na svom nivou. Uvek ću im govoriti istinu, posle svake utakmice i svakog treninga, jer je to moj sistem rada“, rekao je Muslin.

Selektor i rukovodstvo saveza najavili su ranije da žele da vrate „kult“ reprezentacije.

„Rekao sam igračim da mora da se vrati kult reprezentacije. U klubu se igra jer je tamo obaveza i tamo je plata. U reprezentaciji se igra dobrovoljno, za grb, za zemlju. Neće biti mesta u reprezentaciji bilo kome ko to ne bude ispunjavao. Znam da dolazim u teškoj situaciji, ali me to ne brine. Mi smo 56. mesto (na rang-listi FIFA) zaslužili po rezultatima, a ne po kvalitetu. Ne bojim se, imam mnogo iskustva“, rekao je Muslin.

On je posle novinarskog pitanja da li to da su „vrata otvorena za sve“ znači da će možda i stranci zaigrati u reprezentaciji pojasnio da se to odnosi samo na domaće fudbalere.

„Vrata su otvorena za sve Srbe, za sve igrače iz Srbije, za one rodjene u Srbiji. Ja sam protiv stranaca. Za mene nema smisla da igraju stranci, da im se da pasoš da igraju za reprezentaciju“, rekao je Muslin.

Selektor je kazao da će u predstojeće tri prijateljske utakmice cilj tima biti i rezultat i upoznavanje sa igračima.

„Važni su rezultati, jer oni vraćaju veru u fudbal. Ima mnogo vremena do početka kvalifikacija. Svima ću dati šansu, da vidim kako se slažu jedni s drugima, da ih vidim u nekoliko sistema, a posle toga ćemo da pravimo ekipu za Severnu Irsku (u kvalifikacijama za SP 2018)“, rekao je Muslin.

Predsednik FSS obećao je da će savez učiniti sve da podrži selektora, a on je takodje pozvao javnost na jedinstvo.

„Dobili smo selektora sa reputacijom na visokom nivou, koji je kvalitetan u svom poslu, a ima i veliki autoritet u okruženju i sa svojim saradnicima. FSS i tim koji ja vodim ćemo dati sve od sebe da mu obezbedimo jedinstvenu podršku. Molim i novinare da nam pomognu da vratimo kult reprezentacije, to je ono što nam treba za plasman na Mundijal. Bez jedinstva celokupne javnosti će biti mnogo teže. Treba da svi zajedno istrajemo na ovom zadatku i plasiramo se na sledeće prvenstvo, to je prioritet svih prioriteta“, rekao je Kokeza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar