U trendu

Muslin: Moldavija nije autsajder, o Krkiću kad dođe vreme

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin ocenio je danas da su predstojeći mečevi protiv Moldavije i Austrije od ogromnog značaja za ishod kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

„Posle meca sa Ircima i osvojenog boda postojalo je određeno opterećenje. Ali, uradili smo analizu, po mom mišljenju odigrali smo jako dobro po očajnom terenu, šutnuli smo na gol 17 puta, a oni imali jednu šansu i to iz ispucavanja lopte. Primili smo dva gola posle prekida. Samo rezultat nije odgovarao, sve ostalo bilo je na zadovoljavajućem nivou“, izjavio je Muslin na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima sada je fokus na meču sa Moldavcima, gde bi pobeda bila najbolja moguća pozivnica za Austrijance.

„U ovoj našoj grupi nema autsajdera. Radim ozbiljno, mobilisani smo, svi smo fokusirani na ovu vrlo, vrlo važnu utakmicu“, jasan je Muslin.

On je dodao da, za sada, ne razmišlja o prebacivanju Aleksandra Kolarova na poziciju štopera, uprkos tome što na toj poziciji igra sjajno u Mancester Sitiju.

„Video sam da ga hvali Gvardiola, ali za sada će igrati na boku, jer ima odlične ofanzivne osobine. Ipak, ne isključujem mogućnost da će u budućnosti igrati i levog centralnog beka. To je dokaz njegovog kvaliteta“.

Kada je u pitanju Bojan Krkić, za koga se pojavila informacija da bi uskoro mogao da zaigra za Srbiju, Muslin je rekao:

„Trenutno su sve misli usmerene na utakmice sa Moldavijom i Austrijom i na igrače koji su tu. O Krkiću ne znam ništa, Savez radi na tome“, poručio je Muslin.

On je konstatovao da u Partizanu i Zvezdi trenutno nema igrača koji zaslužuje poziv u državni tim, ali najavio za naredni ponedeljak trening sa interesantnim igračima iz domaćih klubova.

Srbija 6. oktobra gostuje Moldavcima u Kišinjevu, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje Austriju.

Na startu kvalifikacija Srbija je remizirala protiv Republike Irske 2:2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.