U trendu

Muslin: Momci rade sjajno, motivisano protiv Rusije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin pohvalio je danas igrače zbog profesionalnog pristupa obavezama i poručio da očekuje maksimalan pristup u prijateljskoj utakmici protiv Rusije.

„Nisam imao ni najmanji problem tokom prethodnih dana, a koliko svi dišemo jednim plućima, govori i primer Aleksandra Kolarova. Jedan od kapitena i najiskusnijih igrača, koji zbog kartona ne može da bude u timu za meč sa Republikom Irskom, a koga sam hteo da pustim na odmor i oslobodim obaveza za meč u Monaku, tražio je da ostane uz ekipu i putuje sa nama. Potez za pohvalu“, rekao je Muslin na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je dodao da igrači daju sve od sebe da se prilagode novom sistemu i da isto ocekuje protiv Rusa.

„Nemam ni najmanju sumnju da će moji igrači ući u ovaj dueel veoma motivisani. Na treninzima je bila primetna maksimalna koncentracija i momci su spremni da naprave još jedan napor kako bi uspešno okonačali ovaj mini ciklus od tri utakmice“, istakao je Muslin.

Muslin je još jednom obrazložio zašto Adem Ljajić i Sergej Milinković-Savić neće igrati protiv Rusije.

„Ljajić se požalio na bol u zadnjoj loži, povredu koju vuče još iz kluba. Prišao mi je, objasnio o kakvom se problemu radi, a u dugovoru sa doktorom dobio je dozvolu da nastavi sa terapijom. On je igrač na koga sam računao da igra u Monaku, ali izašao sam mu u susret i ne vidim nikakav problem. A što se tiče Sergeja, razgovarali smo, pokušavao sam da mu nađem mesto u novom sistemu, hteo sam da ga vidim na poziciji zadnjeg veznog, ali rekao mi je da se tu ne oseća dobro i ja to poštujem. Na njega u svakom slučaju računam i dalje“, zaključio je Muslin.

Utakmica između Rusije i Srbije igra se 5. juna u Monte Karlu.

Mihajlović ne putuje u Monte Karlo

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Mihajlović neće putovati sa nacionalnim timom u Monte Karlo na prijateljsku utakmicu sa Rusijom, potvrdio je danas selektor Slavoljub Muslin.

Mihajlović se danas pozdravio sa saigračima i stručnim štabom i vratio u svoj klub, Partizan.

„Bio je sa nama, dobio dovoljno motiva da i dalje naporno radi i napreduje i nema sumnje da vreme Nemanje Mihajlovića dolazi“, rekao je Muslin za sajt FSS.

Mihajlović nije dobio priliku da debituju u prijateljskim utakmicama sa Kiprom (2:1) i Izraelom (3:1).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar