U trendu

Muslin: Najgore poluvreme, ali najvaĹžnija je pobeda

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je prvo poluvreme danaĹĄnje utakmice protiv Gruzije bilo najgore od kad je preuzeo ekipu, ali da je najvaĹžnija pobeda.

„JoĹĄ nismo zavrĹĄili, daleko smo od Rusije, ali je najvaĹžnije da smo pobedili. Idemo dalje, spremamo se za druge utakmice. Prvo poluvreme je bilo najgore od kako sam selektor. Kao i obično smo greĹĄili kod gola. Slabo smo počeli, a oni su dobili na samopouzdanju. Bili smo baĹĄ slabi u prvom poluvremenu. Da su dali drugi gol, ko zna kako bi se ova utakmica zavrĹĄila“, rekao je Muslin novinarima posle utakmice u Tbilisiju.

Srbija je savladala Gruziju sa 3:1 i tako ostvarila treću pobedu u pet utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Nisam pogreĹĄio kada sam rekao da je Gruzija dobra reprezentacija. Fudbal je malo nepravedan, Ĺžao mi je kolege, ali idemo dalje. U drugom poluvremenu smo igrali kako moĹžemo, a moĹžemo joĹĄ bolje“, kazao je Muslin.

Po njegovim rečima, greške poput one kod primljenog gola su direktne, a ne taktičke.

„To nisu taktičke greĹĄke, već direktne koje smo pravili i do sada. To se deĹĄava, ĹĄta da se radi. Na sreću, promene koje sam izvrĹĄio su urodile plodom. Video sam gde su problemi“, rekao je selektor.

Muslin je istakao da je Srbija imala sreće jer bi teško nadoknadila dva gola zaostatka da je Gruzija iskoristila neku od mnogobrojnih šansi posle prvog gola.

„Imali smo sreće, toliko slabo smo odigrali… Da smo gubili 2:0… Sve je moguće u fudbalu, ali bi bilo veoma teĹĄko. Rekao sam igračima ĹĄta smo greĹĄili. Toliko loĹĄe smo odigrali, a zavrĹĄili na poluvremenu 1:1. Rekao sam im da ćemo pobediti ako odigramo malo bolje, oni su verovali i to se desilo“, kazao je Muslin.

Muslin je kazao da je posebno srećan zbog gola Mijata Gaćinovića, koji je protiv Gruzije debitovao za A reprezentaciju.

„Drago mi je ĹĄto je dao gol koji nas je rasteretio. Srećan sam zbog njega i dobrog početka u A reprezentaciji, ali i zbog nas“, naveo je Muslin i pohvalio za rad na treninzima i UroĹĄa Djurdjevića i SaĹĄu Lukića, koji nisu dobili priliku da debituju.

Naredni rival Srbije biće Vels, u utakmici koja će se igrati 11. juna u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar