U trendu

Muslin: Pobeda protiv Irske bi nas ozbiljno približila Mundijalu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici dati sve od sebe da pobedi Irsku, pošto bi je ta tri boda ozbiljno približila plasmanu na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

„U dobrom smo periodu, a poslednja utakmica je pokazala da smo u dobroj formi. Nema povredjenih igrača, Antonio Rukavina se oporavio i konkuriše za mesto u timu. Znamo da će biti vrlo teško, to je za njih možda poslednja šansa, ali i za nas je vrlo važna utakmica. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe jer ovde praktično možemo da rešimo plasman u Rusiju. Ako osvojimo bod držali bismo ih na dva boda razlike, ali bi nam se druge ekipe približile. Ne kažem da remi ne bi bio dobar, ali pobeda bi nas ozbiljno približila Rusiji“, rekao je Muslin novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“ uoči puta u Irsku.
 
Fudbalska reprezentacija Srbije igra u utorak od 20.45 u Dablinu protiv Irske, utakmicu osmog kola Grupe D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Srbija je u subotu u Beogradu pobedila Moldaviju sa 3:0 i prva je na tabeli sa 15 bodova. Irska ima dva manje na drugom mestu, a Vels na trećem ima 11 bodova. Austrija ima osam, Gruzija četiri, a poslednjeplasirana Moldavija ima dva boda.

Muslin je naveo da je atmosfera u ekipi odlična posle pobede protiv Moldavije.

On je rekao da će u utorak protiv Irske braniti Vladimir Stojković, pošto je formom u Partizanu pokazao da to zaslužuje i dodao da nema dileme oko sastava tima.

Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da bi njegova ekipa pobedom „90 odsto“ obezbedila plasman na Mundijal.

„Znamo kako oni žele da igraju, ali idemo na pobedu. Atmosfera je dobra, odigrali smo profesionalno protiv Moldavije i pobedom u Irskoj možemo 90 odsto da se plasiramo. Svaka ekipa želi da ode na Svetsko prvenstvo, oni znaju da im je ovo možda poslednja šansa, jer ako izgube teško da će da budu prvi u grupi. Oni imaju svoj cilj, moraju da dobiju, a to će možda za nas biti lakše. Ali, znamo i mi šta hoćemo, daćemo sve od sebe“, naveo je on.

U prvoj utakmici u Beogradu Srbija i Irska su prošlog septembra odigrale 2:2.

„Znamo da su prekidi njihova jača strana, oni su tu jaki, jedino tako mogu da budu opasni. Spremili smo se na to“, rekao je Gudelj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar