Muslin: Pobedi se ne gleda u zube

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da ne treba “pobedi gledati u zube” nakon večerašnjeg trijumfa nad Izraelom, kao i da je trijumf važan zbog samopouzdanja igrača.

“Počeli smo sa mnogo debitanata, sa igračima koji nisu igrali zajedno. To nije štimalo, ali pobedi ne treba gledati u zube. Važno je psihološki što smo pobedili, da igrači vrate samopouzdanje”, rekao je Muslin novinarima posle utakmice u Novom Sadu.

Srbija je pobedila Izrael sa 3:1 u prijateljskoj utakmici i tako zabeležila drugi trijumf od kada je Muslin preuzeo mesto selektora reprezentacije.

“Možemo da budemo zadovoljni, posebno drugim poluvremenom. Treba biti realan, 3:1 je pobeda, ali nije sve u redu, jer nije. Važno mi je kako su se igrači ponašali. S vremena na vreme, to je bilo odlično”, kazao je Muslin.

Selektor je posle novinarskog pitanja kazao da reprezentacija želi da igra “brže, atraktivnije, efikasnije”.

“Težimo ka tome, ali nije lako to napraviti. Radimo. Ne ide nam u prilog to što menjamo mnogo igrača, ali hteo sam da vidim sve. Video sam mogućnosti mladih. Još su mladi, fali im iskustvo, koje je veoma važno. U drugom poluvremenu sam stavio igrače koji redovno igraju u dobrim ligama i sve je delovalo drugačije”, rekao je Muslin.

Naredni protivnik Srbije biće Rusija, a utakmica će se igrati 5. juna u Monaku i to će biti poslednja utakmica “orlova” pred početak kvalifikacija za SP.

Srbija je utakmicu igrala u Novom Sadu pred oko 10.000 gledalaca.

“Hvala na podršci, bez navijača ne može da se igra fudbal. Svojim odnosom, rezultatom i disciplinom smo se odužili na neki način. Atmosfera je bila predivna. Nadam se da će tako biti i dalje i da će biti sve više navijača na stadionu kada igra reprezentacija”, rekao je Muslin.

(Beta)

Ostavite komentar