U trendu

Muslin: Poslednji stepenik je uvek najteÅži

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin posetio je danas mladu nacionalnu selekciju, igračima je poÅželeo uspeh u utakmicama protiv NorveÅĄke u baraÅžu za plasman na Evropsko prvenstvo i upozorio ih da je poslednji stepenik uvek najteÅži.

„DoÅĄao sam da vam poÅželim sreću, ali da znate da je ovaj poslednji stepenik najteÅži. Uvek kada mislite da ste blizu, taj poslednji korak zna da bude veoma teÅžak. Vi ste, medjutim, dokazali da imate kvalitet i nemajte ni malo sumnje u sebe, ali upamtite da morate da date sto odsto kako biste uspeli i ostvarili cilj“, rekao je Muslin, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u petak igra protiv NorveÅĄke prvi meč baraÅža za plasman na EP. RevanÅĄ je na programu četiri dana kasnije.

„Na ovom nivou greÅĄke se plaćaju i vaÅžno je da ne bude oscilacija. Ritam mora da bude isti tokom svih devedeset minuta, bez opuÅĄtanja, kao onda u Novom Sadu protiv Irske. Mladi ste, imate ogroman kvalitet, verujete u svoje mogućnosti i zato se opustite, ali na ovom nivou i stepeniku to ne sme da se ponovi“, rekao je Muslin.

Selektor Srbije je naveo da je najvaÅžnije da daju sve od sebe kako kasnije ne bi Åžalili.

„Sećam se kada smo vaÅĄ mentor Vladimir Petrović i ja igrali finale Kupa UEFA 1979. i bili poraÅženi, ali smo znali da smo u tom trenutku dali sve od sebe. Ovo vam govorim zbog toga da ne dodje jun iduće godine i Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a vi da kaÅžete – mogli smo i mi da budemo tamo da smo dali sve od sebe u baraÅžu. Imate znanja i kvalitet, imate i srce, i svi verujemo da ćemo vas gledati na Evropskom prvenstvu“, rekao je Muslin.

Muslin je kazao da će mnogi od mladih reprezentativaca u budućnosti dobiti poziv za A reprezentaciju.

„Da ste već overili plasman verovatno bi neko od vas bio sada sa A reprezentacijom, ali svi imate potencijal i sve zavisi samo od vas. Biće joÅĄ utakmica gde će mnogi od vas dobiti moj poziv, sada Åželim da vam poÅželim sreću i budete na visini zadatka protiv NorveÅĄke“, rekao je Muslin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.