U trendu

Muslin: Veći pritisak je na Irskoj

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da njegovi fudbaleri imaju manji pritisak od Irske, ali da moraju da budu oprezni u predstojećoj utakmici.

„Imamo manji pritisak od protivnika jer bi Irska ispala iz borbe za prvo mesto u slučaju poraza. Imamo i mi pritisak jer je teško dobiti meč loptu, ali nadam se da će se to desiti“, rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Dablinu.

Srbija će u utorak igrati protiv Irske u osmom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Muslinova selekcija će, ako pobedi u Dablinu, biti na korak od plasmana na Mundijal u Rusiju, pošto posle sedam utakmica vodi na tabeli Grupe D sa dva boda više od Irske.

„Ići ćemo na pobedu, ali nas i nerešen rezultat ostavlja u trci. Neće biti neuspeh ako ne pobedimo jer ćemo ostati u prednosti. Ali, ima još dve utakmice u kvalifikacijama posle toga. Utakmica može mnogo toga da odluči, ali i ne mora“, kazao je Muslin.

Po njegovim rečima, pobeda bi mnogo značila Srbiji.

„U slučaju da pobedimo bili bismo mnogo, mnogo bliži Svetskom prvenstvu. Lakše je reći nego uraditi jer nas čeka najteža utakmica u kvalifikacijama“, rekao je selektor Srbije.

Kao veliku vrlinu reprezentacije Irske on je naveo borbenost.

„Fudbal ne čine samo tehnika i taktika, već je tu i borba, a tu stranu Irska ima. Imali smo problema u prvoj utakmici u Beogradu. Dve ekipe igraju različit fudbal i videćemo koji će fudbal pobediti. Svaka ekipa ima svoje prednosti“, kazao je on.

Irski novinari su ga pitali za mišljenje zašto napadač Aleksandar Mitrović igra bolje za reprezentaciju nego za svoj klub Njukasl.

„Možda mu sistem u reprezentaciji više odgovara, sa tri napadača. Fali mu poverenje kod trenera. Kod mene ima puno poverenja, on je prvi centarfor reprezentacije. Ta psihološka strana veoma važna kod njega. Verovatno se oseća komfornije kada igra u reprezentaciji“, rekao je Muslin.

Utakmica izmedju Irske i Srbije igraće se u sredu od 20.45 u Dablinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar