U trendu

Muslinov debi pred Užičanima

Dobro je što takve trenerčine poput Bore Milutinovića i Radomira Antića, daju bezrezervnu podršku novom selektoru i njegovom nastojanju da se prekine dugogodišnji post neodlaska na velika fudbalska takmičenja. Dobro je što se iskusni stručnjaci javno izjašnjavaju da veruju Muslinu, da su ubeđeni da će i novi predsednik doneti nešto novo. Reklo bi se, bar za sada, da sve ide u dobrom smeru. A šta će biti kada kvalifikacije počnu i kada otpočne zvanična borba ostaje nam da vidimo. Svestan je Muslin da ga neće tapšati po ramenima ako kola krenu nizbrdo, pa je oko sebe okupio tim, i ljude kojima veruje.

Najbolji fudbaleri Srbije predvođeni Slavoljubom Muslinom, novim strategom našeg A tima, večeras u Užicu zvanično započinju novo poglavlje ka svom glavnom fudbalskom odredištu. Prijateljski mečevi sa Kiprom a potom i Izraelom i Rusijom, treba da posluže našem iskusnom stručnjaku da formuliše glavnu ekipu, pred kojom su već od septembra nove kvalifikacije koje vode na Mundijal 2018. godine. Od Muslina se očekuje da fudbalski rečeno ,,poveže sve linije u našem timu,, ispravi određene slabosti, kojih je nesumnjivo bilo u prethodnom periodu i odvede nas u Rusiju. Sve drugo bilo bi ravno totalnom neuspehu.

Od ponedeljka kada se reprezentacija okupila u Staroj Pazovi igrači su imali samo dva zajednička treninga. Selektor je naglasio juče na Zlatiboru, gde je i održana konferencija uoči meča sa Kiprom, da je prvi zadatak upoznavanje i prilagođavanje na novi metod rada. Da ujedno od reprezentativaca očekuje da ispune sve zadatke i da je ubeđen da dolaze bolji dani za naš reprezentativni fudbal.

Slavoljub Muslin je između ostalog naglasio da je ova utakmica, zapravo, dobra prilika, da debitanti dobiju šansu, dok će igrači koji su proteklog vikenda izneli glavni teret u svojim klubovima, dobiti dan odmora.

– Ovaj susret sa Kiprom je zapravo idealna prilika da vidimo dosta debitanata na terenu. Iskreno, znam tim koji će večeras početi utakmicu, ali, ne mogu da vam kažem. Od novih igrača najpre očekujem jedan ozbiljan pristup igri, da me ubede da na njih mogu i ubuduće najozbiljnije da računam. Sve, dakle, zavisi od njih, kaže Muslin.

Selektor je odmah najavio i promenu sistema igre, kao i to da će Srbija u predstojećim kvalifikacijama igrati veoma ofanzivno.

– O novom sistemu takmičenja ne mogu da vam govorim, ali će te veoma brzo imati priliku da se na delu uverite da ćemo biti mnogo ofanzivniji nego do sada. Meni je važno da se igrači prilagode novom modelu igre. Bićemo ofanzivniji, igraćemo u svaku utakmicu sa više napadača. Jednostavno, moja je želja da budemo efikasniji, ističe selektor Srbije.

Među igračima, od kojih se mnogi prvi put upoznaju sa obavezama u najboljoj reprezentaciji, vlada dobra atmosfera. Nemanja Matić, koga mnogi stručnjaci sa Ostrva već vide u dresu Mančester junajteda, kaže da je dobro što reprezentacija   započinje novu fudbalsku priču u gradu gde se fudbal voli.

– Igrali smo u Užicu protiv selekcija ,,novinara,, dok je selektor bio Siniša Mihajlović. Lep je ambijent, narod ovog kraja voli fudbal, voli svoju reprezentaciju. Siguran sam da će publika uživati, obećao je Matić juče na Zlatiboru.

Zbog obaveza u svojim klubovima golmani Vladimir Stojković i Predrag Rajković priključiće se ekipi tek sutra, pa se očekuje da između stativa na našem golu stanu golman Zvezde Kahriman i sjajni čuvar niškog Radničkog Jovanović.

Prijateljski susret u Užicu poveren je Pavlu Radovanoviću iz Crne Gore. Kipranima koji su prošle kvalifikacije završili kao i mi bez puno uspeha, ovo je šansa za popravni. Naravno, ovaj duel je i revanš za gostoprimstvo koje su nam stari sportski prijatelji ukazali početkom prošle godine.

(Dragan Todorović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.