najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mutko: Neće biti tragedija ako ruski atletičari propuste SP u Portlandu

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da će odsustvo sa Svetskog dvoranskog prvenstva u SAD ruskim atletičarima pomoći da se bolje pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je prošlog petka na neodređeno vreme suspendovala Atletski savez Rusije iz svih takmičenja posle izveštaja Svetske anti-doping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu sportista.

Svetsko dvoransko prvenstvo održaće se od 17. do 20. marta naredne godine u Portlandu u SAD, a inspektori IAAF će 27. marta objaviti svoj prvi izveštaj o anti-doping reformama u Atletskom savezu Rusije.

„Najverovatnije ćemo propustiti Svetsko dvoransko prvenstvo jer će izveštaj biti podnet sedam dana po završetku tog takmičenja. Nećemo otići u SAD, ali zbog čega nam je potrebno to takmičenje? Mnogi kvalitetni atletičari se tamo neće takmičiti“, rekao je Mutko agenciji TAS.

„Ako i propustimo Svetsko dvoransko prvenstvo, to neće biti tragedija. Iskoristićemo odsustvo da se što bolje pripremimo za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru“, dodao je Mutko.

Mutko je ponovio da očekuje da će se reforme u Atletskom savezu Rusije sprovesti za dva do tri meseca.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike