U trendu

Mutko privremeno napustio funkciju predsednika FS Rusije

Zamenik premijera Rusije zadužen za sport Vitalij Mutko danas je privremeno napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, dok traje njegova žalba na doživotnu suspenziju sa Olimpijskih igara.

Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) je početkom meseca doživotno suspendovao Mutka sa Olimpijskih igara, posle optužbi da je imao glavnu ulogu u sistemskom dopingu ruskih olimpijaca.

Mutko je na konferenciji za novinare rekao da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i da je zbog toga na šest meseci napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, kako tu organizaciju ne bi ometala istraga.

On će nastaviti da obavlja funkciju zamenika premijera i nadgledaće pripreme za Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje će se narednog leta održati u Rusiji.

Mutko je konstantno negirao učešće u doping skandalu, ali Rusiji je i pored toga zabranjeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu narednog februara.

Uzbunjivač, bivši čelnik ruske antidoping agencije Vitalij Stepanov optužio je Mutka da je osnovao i predvodio doping program, koji je pomagala i prikrivala država.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.