U trendu

Na ceremoniji zatvaranja POI odata počast poginulom biciklisti

Tokom ceremonije zatvaranja Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru odata je pošta iranskom biciklisti koji je umro od povreda zadobijenih u padu tokom trke.

Paraolimpijske igre jutros su završene, a ceremonija je održana stadionu Marakana u Rio de Žaneiru pred 45.000 ljudi.

Igrači i pevači su uz vatromet zabavljali publiku, pre nego što je odata pošta iranskom biciklisti Bajmanu Golbarnezhadu, koji je umro u subotu. On je tokom trke pao i udario glavu, odmah je odveden u bolnicu gde je i umro.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Filip Krejven rekao je da je ceo paraolimpijski pokret „ujedinjen u žalosti“.

Navodeći uspeh Paraolimpijskih igara, Krejven je rekao da su Igre bile „jedinstvene, brazilske i čudesne“.

On je zahvalio ogranizatorima, takmičarima i gledaocima pošto je predao zastavu guverneru Tokija, gde će se 2020. godine održati Paraolimpijske igre.

Ovacije publike dobio je predsednik Organizacionog komiteta Karlos Nuzman, kada je rekao: „Misija je završena“.

„Brazil koji toliko volimo je pokazao svetu šta sve može da uradi. Sve je počelo kao san, 20 godina se trudimo. Mnogi su mislili da je nemoguće. Ali, ne za Rio i Brazil. Nemoguće se dogodilo. Brazilci nikada ne odustaju“, rekao je on.

Takmičenje na Paraolimpijskim igrama Srbija je završila na 31. mestu sa devet medalja, tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane.

Najuspešniji su bili kineski sportisti sa 239 medalja od kojih 107 zlatnih, 81 srebrnih i 51 bronzanu. Velika Britanija je druga sa 147 medalja, a treća je Ukrajina sa 117 medalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar