U trendu

Na danaĆĄnji dan pre 26 godina: Crvena zvezda na krovu Evrope

Na danaơnji dan, pre tačno 26 godina, napravljen je najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog fudbala, kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope.

https://www.youtube.com/watch?v=XdvUIm7b3u8

U finalu Kupa evropskih ĆĄampiona na stadionu Sveti Nikola u Bariju Zvezda je posle penala pobedila Olimpik Marselj 5:3 (0:0) i uĆĄla među „besmrtne“ ĆĄampione na Starom kontinentu.

Kapiten i golman Stevan Stojanović odbranio je prvi penal u seriji Amorosu, iz Zvezde su svi bili precizni (Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović i Pančev), pa je popularni Dika digao „uĆĄati trofej“ u vazduh.

Pre finala pred crveno-belima su padali Grashopers (1:1, 4:1), RendĆŸers iz Glazgova (3:0, 1:1), Dinamo Drezden (3:0, 2:1) i minhenski Bajern (2:1, 2:2).

Trener Ljupko Petrović u istorijskom meču odlučio se za defanzivnu taktiku koja je na kraju donela rezultat, a igrali su: Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, DuĆĄko Marović, Refik Ć abanadĆŸović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, SiniĆĄa Mihajlović, Darko Pančev, Dejan Savićević (Vlada StoĆĄić) i DragiĆĄa Binić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar