U trendu

Nadal: „Đoković je bio Rafin najteži protivnik, a ne Federer“

U intervjuu za list El Confidencial, Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, otkrio je ko je bio teži protivnik Rafi – Novak Đoković ili Rodžer Federer. Španac protiv Federera vodi u međusobnim duelima 23-15, ali sa Srbinom ima negativan skor, 28-25.

– Đoković je bio najkomplikovaniji rival. Barem po meni. Uvek sam osećao da će, ako Novak bude igrao dobro, biti vrlo teško pobediti ga, teže nego Federera. On je sve dobro radio, mogao i da napada i da se brani na vrlo visokom nivou – iskren je Toni i dodaje: – On je uvek bio vrlo takmičarski nastrojen. A ja sam od Rafe želeo da izvučem maksimum.

Nadal stariji veruje da je Rafa dao sve od sebe da ostane u formi. – Ne mislim da je Rafa imao mnogo problema sa povredama. Ali razumem zašto mnogi misle da je tako. Endi Marej je u poslednje vreme imao dosta fizičkih problema iako se ne umara mnogo na terenu. Ponekad ljudi moraju o nečemu da pričaju  – objašnjava teniski trener, koji nakon prestanka saradnje sa Rafaelom vodi tenisku akademiju na Majorci (u kojoj godinu dana treninga i pohađanja škole koštaju 56.000 evra), i dodaje da je za tenisere najvažnija dobra tehnika.

– Najpre dobra tehnika, a zatim rad na poboljšanju uma i tela. To govorim i teniserima na Akademiji. Rafa je loše igrao jer udarci jednostavno nisu bili dobri. Igru morate da prilagodite kvalitetima igrača – dodao je Toni.

– Godinama sam Rafi govorio da lopticu udara dalje, ali mi je govorio da se bolje oseća na osnovnoj liniji, a ja bih mu pokazivao snimke Federera, Đokovića i Verdaska i tražio od njega da lopticu udara onako kako mu ja govorim – objasnio je na kraju Španac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.