najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nadal: Nemam šta da krijem, potpuno sam čist

Rafael Nadal je izjavio da on nikada nije imao nikakve veze sa nedozvoljenom supstancama.

“Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno, veoma sam daleko od toga, od dopinga. Potpuno sam čist, vredno sam radio tokom cele karijere i kada sam povređen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren“, rekao je Nadal.

Tokom karijere kolaju priče o Rafinom navodnom dopingovanju, a i on je svestan toga, prenose mediji.

“Čuo sam to nekoliko puta i malo sam umoran od svega toga. Sebe vidim kao ambasadora tenisa i ne bih na taj način narušio imidž uzora za mlade igrače. Verujem u sport i u njegove vrednosti. Sport je primer društvu, primer deci, i kada bih radio nešto što nije u skladu sa time, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike“, dodao je Španac na konferenciji za novinare pred turnir u Indijan Velsu.

Nadal kaže da je koristio neke inovativne terapije kada se oporavljao od povreda kolena, ali da nikada nije krio o čemu je reč.

“Tokom cele karijere bio sam otvoren, nikada nisam pokušavao da skrivam bilo šta. Radio sam terapiju obogaćenom plazmom – prvi put je bilo fantastično, drugi put je bilo loše, nisam igrao tenis sedam meseci. Takođe, imao sam i terapiju matičnim ćelijama dva puta na kolenu i sve je prošlo kako treba. Ne radi, niti sam ikada radio išta pogrešno“.

Rafa kaže da postoji nacionalni doktor koji vrši proveru za sve španske igrače.

“Već godinama je tako i nikada ne bih uzeo bilo šta bez njegovog znanja“.

Nadal se dotakao i povoda cele priče – činjenice da je Marija Šarapova pala na doping testu.

“Teško je zamisliti da tako nešto može da se desi, ali greške se dešavaju. Ona treba da bude kažnjena. Želim da verujem da je to bila greška sa njene strane i da nije htela to da uradi. Ipak, očigledno je reč o nemaru i zato ona mora da plati“, zaključio je Španac.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike