U trendu

I Nadal propušta Olimpijadu?

Najbolji španski teniser Rafael Nadal mogao bi da propusti takmičenje u singlu na Olimpijskim igrama u Riju, prenose tamošnji mediji. Nadal već dva meseca kuburi sa povredom zgloba leve ruke, zbog koje se povukao sa Rolan Garosa i propustio nastup u Vimbldonu.

Nekoliko dana pred start Igara u Brazilu Nadal se još uvek nije potpuno oporavio i neizvestan je nastup u singlu, od koga je već odustao Rodžer Federer.

Bilo je najavljeno prethodnih dana da će Rafael Nadal trenirati sa Endijem Marejem, međutim Španac je morao da otkaže te treninge, što ide u prilog tome da je nastup u singlu neizvestan, javljaju sportski mediji.

Španac će ipak učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju, gde će i nositi zastavu svoje zemlje, ali u mešovitom dublu sa Gabrijelom Muguruzom.

Španac je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojio zlatnu medalju, da bi četiri godine kasnije propustio Igre u Londonu zbog povrede kolena.

S obzirom da je Rodžer Federer nastavio niz otkaza tenisera, posle Miloša Raonića, Nika Kiriosa, Bernarda Tomića, Džona Iznera… jasno je da će turnir u muškom singlu biti daleko slabiji, što glavnim favoritima Novaku Đokoviću i Endiju Mareju daje veće šanse za medalju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.