U trendu

Najbolja partija na turniru, i bez stresa

Došao sam da igram, uživam, na jednom od najvećih turnira na svetu. Kao da sam podigao nivo igre i kvalitet tenisa, što je svakako dobar znak, rekao je srpski teniser.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se u pobedi nad Davidom Gofanom (6:1, 6:2) osećao najbolje od početka završnog turnira i da uopšte ne oseća stres zbog borbe za prvo mesto na ATP listi.

„Osećao sam se najbolje od početka turnira, kao da sam podigao nivo igre i kvalitet tenisa, što je svakako dobar znak. Uopšte nemam stres, došao sam da igram, uživam, na jednom od najvećih turnira na svetu“, rekao je Đoković posle meča u Londonu.
Đoković se sa maksimalnim učinkom u grupi plasirao u polufinalu završnog ATP turnira, a protivnik će mu naknadno biti poznat. Srpski teniser će u Londonu pokušati da vrati prvo mesto na svetskoj rang listi.

Njemu je Gofan, koga je pobedio sa 2:0 u setovima, bio prinudni protivnik, pošto se Gael Monfis zbog povrede povukao sa turnira.

„Svakako je da morate da se prilagodite tome. Nije mu bilo lako da izađe na teren. Igrao je svoj najbolji tenis. Želim mu sve najbolje, on je odličan teniser“, kazao je Đoković.

Gofan je rekao da je pokušao da igra najbolje što ume.

„Đoković ne dozvoljava lake poene, mnogo je agresivan, pogotovo u vraćanju servisa. Pokušao sam da odigram najbolje što znam, ali nije mi bilo lako. Znao sam da je ovo poslednji meč u sezoni za mene i bilo mi je zadovoljstvo da igram. Ovo mi je bila najbolja godina i zaista sam srećan“, rekao je Gofan.

Endi Marej posle dva kola vodi u Grupi A sa maksimalnim učinkom, Kei Nišikori i Sten Vavrinka imaju po pobedu, dok je Marin Čilić poslednji sa dva poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar