U trendu

Najboljima na kružnoj trci na Ušću dodeljeni pehari

BEOGRAD – Škripa guma, navijanje publike i buka motora ođekivali su u nedelju Ušćem, gde je održana kružna auto trka „Nagrada Beograda – Ušće 2018“, na kojoj je učestvovalo više od 100 takmičara.

Kako se navodi u saopštenju AMS S, posle pet sati uzbudljive voznje, na stazi dugoj 2.325 metara, dodeljeni su pehari u svim klasama, kao i za plasman u FIA Centralno-Evropsku Zonu (CEZ), Nacionalni šampionat Srbije, otvoreno Prvenstvo Srbije i Šampionat Bosne i Hercegovine.

Pehare su dodeli pomoćnik gradonačelnika grada Beograda Andreja Mladenović, predsednik saveza Beograda i generalni sekretar AMS S Predrag Đurđev i predsednik SAKS S Staniša Lazarac.

Kako se navodi, ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Vukašin Stefanovic, klasi II Nenad Mijaljević, klasi III Dragan Filipović, klasi IV Marko Vukašinović, klasi V Vitomir Cvetić, klasi VII Aleksa Radojković, klasa VIII Mirko Milovinović, klasa IX Nikola Miljković.

U Kupu Fića Kup 1 najbolji je bio Ivan Maganić, a Fićin Kup 2. pripao je Radiši Radisavljeviću.

Za bodovanje za Centralno evropsku zonu (CEZ), u klasi D4 1600 prvoplasirani je Vitomir Cvetić, drugoplasirani je Marko Vukasinović, a trećeplasirani je Aleksandar Vidosavljević.

U klasi D4 200o prvoplasirani je Mirko Milovanović, drugoplasirani je Aleksa Radojković, a trećeplasirani Darko Božilović, dok je u klasi D4 3500 prvoplasirani Nikola Miljković.

AMS S ističe da nije bilo ozbiljnijih incidenata tokom trke, te da je takmičenje prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskom nadmetanju.

Nagrada Beograda – Ušće 2018 boduje se za FIA Centralno-Evropsku Zonu (CEZ), Nacionalni šampionat Srbije, otvoreno Prvenstvo Srbije i Šampionat Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnju trku Učshe organizovali su Sportski auto i karting savez Srbije (SAKS S), Auto-moto savez Srbije (AMS S) i Sportski auto-moto savez Beograda uz podršku Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar