U trendu

Najveći šamar Donaldu Trampu: Vlasnik najomiljenijeg američkog tima kleknuo sa celom ekipom (foto)

Američki predsjednik Donald Tramp dobio je novi udarac sa američkih stadiona nakon što je sinoć cela ekipa Dalas Kauboja, sa vlasnikom Džerijem Džonsom, uoči utakmice sa Arizonom kleknula pre izvođenja američke himne u znak protesta protiv Trampa.

Američki predsednik je nedavno u sramotnom ispadu na mitingu u Alabami sugerisao vlasnicima da otpuste igrače koji kleče tokom himne i tako vređaju „Ameriku i sve američke vrednosti“. Nazvao ih je „kučkinim sinovima“. Vlasnici klubova i sportisti su žestoko reagovali i kritikovali Trampove izjave, a NFL ekipe nastavile su da protestuju.

Sinoćnji potez Kauboja posebno će zaboleti Trampa jer je vlasnik Džons koji je zagrljen kleknuo sa igračima, jedan od sedmorice vlasnika NFL klubova koji su ujedno i Trampovi donatori.

Kaubiji su stajali za vreme himne kako bi pokazali poštovanje zastavi i himni, ali pre toga su zajedno kleknuli kako bi pokazali da se protive Trampovim izjavama.

„Ovo nema veze sa zastavom i himnom. Igrači to razumeju, to ima veze samo sa jednakošću i pravima“, rekao je trener Dalasa Džejson Garet.

Zanimljivo je to da TV kamere nisu snimale protest igrača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar