U trendu

Napadi na Đokovića ne prestaju: Rod Lejver smatra da Novak nema šta da traži uz Federera

Pre nedelju dana Novak Đoković podigao je osmi put trofej u Melburn parku, svoj 17. po redu, ali umesto da svi slave uspeh najboljeg tenisera sveta, čini se da napadi na 32-godišnjeg Srbina ne prestaju.

Posle američkog voditelja koji je nipodaštavao značaj Australijan opena, rekavši da je to četvrti turnir po značaju od Gren slemova, o najboljem na svetu lepe reči nije imao ni legenda belog sporta Rod Lejver.

Govoreći o tome ko je najbolji igrač današnjice, 81-godišnji Lejver je istakao da je to, bez ikakve sumnje, Federer i to „šta god da Rafael Nadal ili Novak Đoković možda ostvare u nastavku svojih karijera“.

Podsetimo, velika trojka „belog sporta“ se bori za što više grend slem trofeja, Švajcarac tu sad vodi sa 20 najvažnijih pehara, Španac ga prati sa 19, Nole je na 17.

Najpre je, međutim, govorio da je nemoguće „tek tako“ govoriti ko je najbolji svih vremena:

„Moderna tehnologija kojom se sada izrađuju reketi čini ovaj sport lakšim. Da su Federer, Nadal ili Đoković igrali igrali sa drvenim reketima, ne bi mogli da izvedu neke od udaraca koje sada izvode“, rekao je Lejver za „Herald“ i „Tajms“.

Zatim se osvrnuo na izbor za najboljeg igrača sadašnjice:

„Sve što možete da kažete za nekoga je da je najbolji u eri u kojoj igra. A ja bih tu stavio Rodžera Federera“, rekao je Lejver.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.