U trendu

Napoli sa Maradonom na Real, može li Arsenal protiv Bajerna?

Drugi dan osmine finala Lige šampiona donosi dva velika derbija, šampion Evrope Real Madrid u sredu dočekuje Napoli, dok u Minhenu igraju Bajern i Arsenal.

Madriđani na čak 18 utakmica zaredom ne znaju za poraz u elitnom takmičenju, u predstojeći meč ulaze u sjajnom raspoloženju jer su praktično pred dugo čekanom titulom prvaka Španije i ne treba podsećati da su favoriti protiv temperamentnog tima sa juga Italije.

Ekipa Zinedina Zidana trenutno ima problema sa povredama, Geret Bejl neće nastupiti, dok je Kristijano Ronaldo „rovit“, ali bi trebalo da se nađe u sastavu.

„Napoli je snažan protivnik, sa brzim igračima i pokušaćemo da sačuvamo našu mrežu kako bismo mirnije otišli na revanš“, rekao je kapiten Reala Serhio Ramos.

Na tom putu najveća pretnja po gol Kejlora Navasa biće ultrabrzi Dris Mertens, strelac 13 golova na poslednjih 10 utakmica.

Italijani će imati „vetar u leđa“ jer će čak 10.000 tifoza iz Napulja biti na stadionu Santijago Bernabeu, a dolazak je najavio je legenda kluba Dijego Armando Maradona.

Kada se tome doda da su iz tabora gostiju Raul Albiol i Hoze Kaljehon bivši fudbaleri Reala, a golman Pep Reina rođeni Madriđanin, očekuje se jako zanimljiv duel.

Pažnja javnosti ništa manje neće biti uperena na Alijanc arenu gde srpski sudija Milorad Mažić deli pravdu u sudaru Bajerna i Arsenala.

Čak četvrti put iz isto toliko sezona u Ligi šampiona žreb je spajao ova dva kluba, s tim da je Bajern ukupno uspešniji 5-2-3.

Možda statistika ne govori pravo stanje jer je Bajern, kada je bilo najvažnije, tri puta eliminisao londonski tim u osmini finala, 2005, 2013. i 2014, a posebna je za Arsenal bila bolna druga jer je u Minhenu osvario trijumf 2:0, ali je ispao zbog gola u gostima.

„Imamo loša iskustva protiv Bajerna. Ipak, mislim da je sada prilika da konačno slavimo. Već smo pobeđivali u Minhenu i važno je da izborimo dobar rezultat pred revanš. Imam dobar osećaj“, rekao je Venger.

Susreti u Madridu i Minhenu na programu su u sredu u standarnom terminu od 20.45.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.