U trendu

Napredak pobedio Partizan u KruĆĄevcu

Fudbaleri Napretka pobedili su večeras u Kruơevcu beogradski Partizan sa 2:1, u drugom kolu Super lige Srbije i tako ostvarili prvi trijumf ove sezone.

Golove za napredak postigli su Nenad Ć ljivć u 20. iz penala i Josip Projić u 71. minutu. Strelac za Partizan bio je Valeri BoĆŸinov iz penala u 87. minutu.

Napredak je u prvom kolu odigrao 2:2 protiv Crvene zvezde, kada je vodio 2:0, ali je danas uspeo da sačuva to vodjstvo. Partizan je i dalje bez trijumfa od početka takmičarske sezone, poơto je u prvom kolu odigrao 0:0 u gostima Bačkoj. Crno-beli su pre toga eliminisani iz Evrope u dvomeču u kome nisu dali gol.

Napredak je poveo u 20. minutu, poơto je pre toga Marko Gobeljić pao u ơesnaestercu nakon sudara sa golmanom Partizana Bojanom Ơaranovim. Na snimku se videlo da je golman sklonio ruke u pokuơaju da izbegne kontakt i da je igrač Kruơevljana zakačio deo tela golmana i pao.

Nenad Ơljivić je bio siguran sa penala i napredak je poveo 1:0.

Partizan je posle toga preuzeo inicijativu i imao veći posed, ali nije stvarao ozbiljnije ơanse. Beogradjani su najbolju priliku u prvom poluvremenu propustili u 44. minutu, kada je Leonardo iz slobodnog udarca sa oko 20 metara sa leve strane pogodio prečku.

Partizan je imao prvu priliku u drugom poluvremenu, ali je već posle oko 15 minuta drugog poluvremena na scenu stupio tandem Aleksa Vukanović-Josip Projić.

Prvo je Projić u 64. minutu centrirao Vukanoviću, a on lepo ơutirao, ali je Ơaranov sjajno odbranio i spasao svoj tim sigurnog gola.

Samo sedam minuta kasnije vidjen je najlepĆĄi gol u dosadaĆĄnjem toku sezone. Napredak je krenuo u kontru, Vukanović je „vukao loptu“ tridesetak metara, a onda je pred ĆĄesnaestercem uputio u levu stranu, da bi Projić sa leve strane ĆĄesneasterca smestio loptu pod prečku za 2:0.

Partizan je posle toga u finiĆĄu zapretio, a gol je konačno postigao u 87. minutu iz penala koji je dosudjen nakon ĆĄto je u ĆĄesnaestercu sruĆĄen SaĆĄa Ilić. Siguran izvodjač bio je Valeri BoĆŸinov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar