U trendu

Naredno SP u streljaštvu u Moskvi 2022. godine

MINHEN – Izvršni komitet Svetske streljačke federacije (IŠF) odredio je domaćine Svetskih prvenstava u periodu od 2021. do 2024. godine, kao i organizatore takmičenja u narednoj sezoni.

Ritam prvenstava sveta u svim disicplinama ostaje isti – biće održavano svake četvrte godine, a domaćin narednog šampionata biće Rusija (Moskovski region) 2022. godine.

Prvenstvo će biti organizovano u sportskom centru 40 kilometara udaljenom od centra Moskve, a glavni grad Rusije će treći put biti domaćin planetarnog šampionata u svim streljačkim disciplinama, prvi put posle 1990. godine.

Krajem 2019. na Kongresu IŠF usvojen je predlog da se u kalendar uvedu i šampionati planete samo za discipline puškom i pištoljem (bez letećih meta), a ova prvenstva će se održavati svake neparne godine.

Prvenstva sveta samo za discipline u gađanju letećih meta odavno postoje, a prvi šampionat za discipline puškom i pištoljem biće priređen u Kairu (Egipat) 2023. godine.

Biće to prvo SP u Africi posle dugo vremena, četvrto ukupno, a i prethodna tri su održana u Kairu – jedno u svim disciplinama (1962) i dva u gađanju glinenih golubova (1959. i 2001).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.