U trendu

Nataša Kovačević nije više predsednica ŽKK Crvena zvezda

Bivša reprezentativka Nataša Kovačević napustila je mesto predsednice ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda, saopšteno je danas.

Kako se navodi, Kovačević je funkciju napustila u ponedeljak, zbog brojnih obaveza i novog angažmana u Fiba, pošto ne može potpuno da se posveti poslu. Ona je tu odluku donela posle dogovora sa najužim rukovodstvom, ali i predsednikom muškog kluba Nebojšom Čovićem a kako se navodi, rastanak je bio više nego prijateljski.

„Fiba me je izabrala da budem polaznik dvogodišnjeg edukativnog projekta TIME OUT koji se organizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta u Njukaslu. S obzirom da će to podrazumevati česta putovanja i duže boravke na Univerzitetima u Pragu, Budimpešti, Ljubljani i Ženevi, ne bih bila u mogućnosti da se u dovoljnoj i očekivanoj meri posvetim radu u klubu“, navela je Kovačević u saopštenju.

Ona je dodala da odluka nije bila laka, ali da je u ovom trenutku racionalna, a da je prilikom odlučivanja vodjeno računa o interesu kluba.

Navela je da „ovo nije zbogom Crvenoj zvezdi, već samo dovidjenja“, a posebnu zahvalnost na pomoći i saradnji izrazila je Nebojši Čoviću.

„Ponosna sam na ostvarene uspehe prošle sezone i osvajanje ‘duple krune’. Nastojala sam da to bude temelj sistema koji bi se uspostavio, ali koji ne bi bio moguć bez velike pomoći i podrške Zvezdinog muškog kluba. Svaki uspeh ne zavisi od pojedinca i počiva na timskom radu i nadam se da će i u narednom periodu Zvezda dominirati srpskom ženskom košarkom. Imam ogromno poštovanje prema instituciji našeg sporta i klubu kakav je Crvena zvezda. U prethodnih godinu dana sam se odgovorno odnosila prema svim obavezama“, navela je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar