Navijači Bajerna bojkotuju prvih pet minuta protiv Arsenala zbog cena karata

Navijači Bajerna iz Minhena najavili su danas da će bojkotovati prvih pet minuta utakmice sa Arsenalom u fudbalskoj Ligi šampiona zbog “preteranih i nemogućih” cena ulaznica širom Evrope.

Grupa navijača Bajerna “FC Bayern Worldwide” (FCBWWW) navela je na svom Fejsbuk profilu da najjeftinija ulaznica za utakmicu sa Arsenalom 20. oktobra u Londonu košta 64 funti, a da će uz dodatnu naknadu i poštarinu preći cenu od 70 funti.

Grupa FCBWWW navela je da je uz takve cene “poseta stadionu mlađim navijačima i socijalno ugroženima nemoguća” i da skupe ulaznice “uništavaju navijačku kulturu, koja je osnova fudbala”.

“Prvih pet minuta utakmice u Londonu će pokazati kako će izgledati budućnost fudbala ako se ovo ludilo nastavi. Prazne stolice na tribinama, bez pesama ili emocija. A posle toga, u narednih 85 minuta pokazaćemo koja je alternativa i koliko je za fudbal važna aktivna navijačka kultura”, navodi se u saopštenju.

Najjeftinije karte za ulaz na Bajernov stadion Alijanc Arenu koštaju 22 funte (30 evra), ali navijači moraju da plaćaju skuplje ulaznice za utakmice u evropskim takmičenjima.

“Kada smo igrali u Atini protiv Olimpijakosa morali smo da platimo kartu po ceni od 37 funti (50 evra), a u Zagrebu će biti 29 funti (40 evra). U poređenju sa cenama za meč sa Arsenalom to izgleda razumno, ali tokom kvalifikacija Dinama za Ligu šampiona, protiv slabijih protivnika, karte su bile 10 puta jeftinije”, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Ostavite komentar