U trendu

NBA: Pobede Oklahome i Milvokija

U noći izmedju četvrtka i petka u američkoj NBA ligi odigrane su samo dve utakmice, a pobede su upisali Oklahoma i Milvoki.

Košarkaši Oklahome su na svom terenu ekipu Nju Orleansa sa 121:95.

Oklahoma se trijumfom nad Nju Orleansom pridružila Golden stejtu i San Antoniju kao jedinim ekipama sa najmanje 40 pobeda.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kevin Durant i Rasel Restbruk sa po 23 poena, dok je Serž Ibaka ubacio 18. U redovima Nju Orleansa Entoni Dejvis i Džru Holidej su postigli, takodje, po 23 poena.

Igračima i jedne i druge ekipe prošle noći nije bilo mnogo do košarke, jer je utakmica protekla u žalosti. Naime, pomoćnom treneru Oklahome Montiju Vilijamsu, koji je prošle godine radio upravo u Nju Orleansu, u saobraćajnoj nesreći je poginula supruga Ingrid.

Utakmica je počela minutom ćutanja.

„Mi mnogo volimo ovu igru, ali ona nije najvažnija. Jedina važna svar su odnosi, porodica, ljubav, to jedino traje zauvek“, rekao je Durant.

Trener Oklahome Bili Donovan nije bio siguran kako će se njegova ekipa nositi sa svim što se dogodilo.

„Zaista cenim sve što su momci uradili, način na koji su trenirali u jako teškoj situaciji u poslednja 24 sata i što su bili u stanju da izadju i igraju“, naveo je Donovan.

Košarkaši Milvokija su na svom terenu pobedili Vašington sa 99:92.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Kris Midlton sa 27 poena, dok su Janis Antetokunmpo i Džabari Parker postigli po 17. Na drugoj strani, Bredli Bil je ubacio 19 poena, dok je Džon Vol utakmicu završio sa 15 poena i 10 asistencija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar