U trendu

Ne mogu da prežale eliminaciju: Amerikanci žele formiranje Mundijala za gubitnike!

Usled nemogućnosti da prihvate činjenicu da posle dugog igranja na Mundijalima, u Rusiji neće biti i njih, Amerikanci se dovijaju kako znaju i umeju da budu u centru fudbalske pažnje.

Fudbalski savez SAD došao je na ideju da u saradnji sa kompanijom ‘Soccer United Marketing’, koja je zadužena za tamošnju nacionalnu ligu, organizuje turnir leta 2018. kada će se 32 najbolje selekcije sveta boriti za titulu vladara planete na 21. FIFA Svetskom prvenstvu.

Među potencijalnim učesnicima, osim domaćina, spominju se nacionalni timovi Italije, Holandije, Gane, Čilea, Grčke, Bosne i Hercegovine…

Za sada nije jasno da li će turnir uopšte biti organizovan, ili će to biti samo serija prijateljskih utakmica, ali je veliko pitanje da li će bilo ko od nabrojanih saveza uopšte i razmatrati opciju učešća, pošto i sama ideja deluje dosta degradirajuće, a pritom je MLS liga uveliko u toku u to vreme.

Takođe, posebno vodećim evropskim i svetskim selekcijama, sigurno neće biti do nadmetanja u isto vreme kada se njihove kolege i rivali spremaju za najveći događaj u svetu sporta.

Ideja, očekivano, nije naišla na dobar odjek i šanse da se ona realizuje su gotovo nikakve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.