U trendu

Jokić opet usamljen – Denver poražen na svom terenu (video)

Nikola Jokić nije uspeo sa svojim Denverom da se plasira u finale konferencije pošto je u sedmoj odlučujućoj utakmici poražen na svom terenu od ekipe Portlanda rezultatom 96:100.

Jokić je odigrao izvanredno i ponovo je bio najbolji u svojoj ekipi, ali nedovoljno za pobedu svog tima. Bio je skoro 42 minuta na parketu postigao 29 poena, imao 13 skokova i na to dodao dve asistenicje.

U pobedničkoj ekipi ubedljivo najefikasniji bio je Si džej Mekalum sa 37 poena. Pratili su ga Tarner sa 14, Lilard sa 13 i Kanter sa 12.

Nagetsi opet nisu iskoristili sjajan start meča, ispustili su čak 17 poena prednosti (39:22) iz prvog poluvremena i užasnim šutom omogućili gostima da „brejkom“ stignu do preokreta u seriji.

Međutim, „izdali“ su ga glavni saradnici, pre svih Džamal Marej koji je tokom celog meča besmislenim akcijama „trošio“ lopte, da bi tek u završnici uglavnom sa penala skupio nešto poena i pogodio za neizvesnu završnicu.

Na kraju je meč završio sa 17 poena uz užasnih 4/18 iz igre (9/9 slobodna) uz 6 skokova i 5 asistencija. Ništa bolji nije bio ni Pol Milsap sa 10 (3/13) i 7 skokova, a uz to je rano ušao u probleme sa faulovima, kao ni Geri Heris sa 15 poena (7/11) i 6 uhvaćenih lopti.

Koliko je loše odigrala spoljna linija Denvera govori podatak da je Jokić šutirao trojke 2/6, a ostatak ekipe 0/14!

Ovom utakmicom Jokić je završio ovogodišnju sezonu u NBA ligi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.