U trendu

Ne zna ko sam ja? Sada ću mu objasniti…

Sten Kolimor bio je golgeterska zvezda Liverpula i Notingem Foresta 90-ih i najskuplji engleski igrač, strelac slavnog gola za pobedu Redsa 4:3 nad tada sjajnim Njukaslom ’96. U razvijanju neviđenog talenta onemogućila mu je teška narav, a poslednjih deset godina je fudbalski komentator.

U tom svojstvu osvrnuo se na veliki pad forme Gvardiolinog Mančester Sitija, koji je nakon prvih deset kola vodio u Premijer Ligi, da bi poslednjim neuspehom, porazom (2:4) od Lestera u 15. kolu, pao na četvrto mesto. Uz to, najbogatiji klub na svetu nije oduševio ni u Ligi prvaka.

Kolimor je zato napisao u kolumni u Dejli Miroru: „Gvardiola je u velikoj zabludi ako misli da će u Premijer Ligi pobeđivati tako da svakoga impresionira svojom pojavom. Vatford, Burnmaut, Sautempton i Kristal Palas neće njegovom Sitiju dopustiti da loptu drži 90 posto vremena i da se oko njih dodaju do mile volje. Ta zabluda je ogromna i do sada se već uverio da je pogrešio. A ako misli da njegove igrače na treningu ne treba da uče guranju i borbi jedan na jedan, onda će se u Španiju vratiti podvijenog repa.“

Ovakva Kolimorova kritika izazvala je veliku pažnju u Engleskoj, pa je Gvaridola na prvoj konferenciji za medije dobio pitanje da prokomentaripe teze koje je izneo njegov kritičar.

„Sten Kolimor? Ko je taj Kolimor?“

Ova Pepova reakcija izazvala je likovanje i sprdnje na Kolimorov račun na društvenim mrežama. Za novi nastavak pobrinuo se Kolimoir, koji je odgovorio onom koji „ne zna“ ko je on: „Umirem od smeha na likovanje blogera i novinara nakon Gvardioline glume ozbiljnosti i neznanja ko sam ja na pitanje o mojim komentarima njegovog rada. Kolege uživaju ponavljajući „Pep ne zna ko je Sten“. Apsolutno je u redu da ne zna ko sam ja, ali može se podsetiti na televiziji, gde se prikazuju golovi sa poznate „4:3 utakmice“ ili se koriste kao reklama za ligu u kojoj je trener.

Možda bi Pep mogao da nazove Stjuarta Pirsa, bivšeg menadžera njegovog aktuelnog kluba i pita ga koji je igrač u idealnih 11 slavnog Notingem Foresta, pod vođstvom istinskog trenerskog velikana, a ne šminkera koji je do uspeha došao novcem.

Ili bi mogao da pita Liverpulovu legendu Robija Faulera, jer siguran sam da je Pep za njega čuo, koga je taj velikan istakao kao najboljeg partnera u napadu sa kojim je igrao, a taj se naigrao sa imenima kao što su Oven, Ruš,, Širer, Kol. Shvatam da je skupo plaćeni Pep, nakon niza neuspeha njegove jednako tako plaćene ekipe, pod pritiskom i da mi je zato odgovorio onako kako je i nemam nikakvih problema sa tim. Ako misli da sam nebitan, ne zna ko sam ili me podcenjuje, to je skroz u redu.

To je isto kada ja, kao brojni ljubitelji fudbala i navijača Sitija, dovodim u pitanje Pepovu sposobnost da u Engleskoj složi odbranu sposobnu da odigra utakmicu. Ili procenu po čemu je to golman koji je sa Stiijevog gola izbacio prvog golmana reprezentacije Engleske, vredan toga jer „bolje igra fudbal“. Ne Pep, to nije važno, jer pre svega mora da brani!

Nemam problema sa tim što Pep ne zna ko sam. Brajan Klaug znao je ko sam i cenio me je. Ako Pep ne zna ko je on, reći ću mu: Trener koji je od drugoligaša bez ikakvih zvezda napravio dvostrukog prvaka Evrope i sve je to postigao ni iz čega, ne uz milijarde iz Abu Dabija i Katara“, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.