Nejveći glumac na terenu: Ceo svet proziva Nejmara zbog ovog poteza (Video)

Jedan od najboljih fudbalera na planeti, ali, po mnogima i najveći folirant u svetu fudbala, Nejmar je o čuvenim padovima, naročito na meču sa Srbijom, ćutao. Ipak „otvorio je dušu“ posle plasmana Brazila u četvrtfinale Mundijala, prenosi Blic.

I u svojoj prvoj nokaut utakmici na ovom Svetskom prvenstvu, pobedi nad Meksikom od 2:0 u kojoj je bio strelac i asistent, valjao se po travi. Ne baš onako spektakulrano kao protiv „orlova“, ali je previjanje nakon duela sa Miguelom Lajunom, sredinom drugog poluvremena, izazvalo brojne polemike.

Selektor Meksikanaca, Huan Karlos Osorio, nije izgovorio reč „Nejmar“, ali je vrlo jasno na koga je mislio kada se meč osmine finala završio:

– Ovo je sramota za fudbal. Mnogo vremena smo izgubili zbog jednog igrača. Mnogo puta nam je ‘seckana’ igra. Mislim da je ovo izuzetno negativan primer za svet fudbala i decu koja prate ovaj sport. A ovo treba da je jak sport, pravi muški, u kome, po mom mišljenju, nema mesta tolikoj glumi“.

Nakon ove izjave selektora Nejmaru je „pukao film“.

– Mislim da su te kritike jedna prljava kampanja, pokušaji da budem diskreditovan, više od bilo čega i bilo koga. Ja se ne obazirem mnogo na kritike, čak ni na pohvale, jer mislim da to može da utiče na stav sportiste na terenu. Ali, posle poslednja dva meča, protiv Srbije i sada sa Meksikom, nisam hteo da razgovaram sa novinarima jer previše ljudi priča o meni, previše se uzrujavaju. Ne znam da li time pokušavaju da budu glavni u društvu, ali, evo, morao sam da progovorim o tome. Došao sam na Mundijal da bih pobeđivao sa saigračima. I to je sve – poručio je Nejmar.

2 komentara
  1. Anonimni

    Smiješan je… naročita ono popriječno kolutanje na liniji, jedno 5 metara od „udesa“; mislila sam da ćete pustiti taj snimak kad sudije opominju našu delegaciju da pripazi na igrače i njihove „startove“ na ovu „primadonu“!!!- uz dogovor kućicu gradi

  2. Anonimni

    Kako bi se on porađao, majko mila ?!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike