Nekadašnji šampion Evrope RK Borac iz Banjaluke prestao sa radom

Rukometni klub Borac iz Banjaluke, bivši šampion Evrope i jedan od najtrofejnijih klubova na ovim prostorima, prestao je sa radom, zbog teške finansijske situacije i nemogućnosti da se obezbedi normalno funkcionisanje.

Od danas nijedna selekcija rukometnog kluba Borac neće trenirati, a iz uprave kluba je saopšteno da su ostali bez ikakve podrške, te da su poslednje dve sedmice seniori trenirali u Čelincu, udaljenom 20-tak kilometara, a omladinske selekcije u parku „Mladen Stojanović“.

„I pored maksimalnog napora Upravnog odbora, nismo uspeli da obezbedimo uslove za rad, klub nema uslove ni u jednom pogledu i zbog toga smo primorani na radikalne poteze“, naveli su iz uprave Borca.

Na banjalučkom Trgu Krajine navijači Borca su postavili transparente na kojima je ispisano: „Stop rušenju banjalučkog sporta“ i „Borik ne zaboravljamo“.

Drugim transparentom aludirali su na 30. mart 2000. godine, i košarkaški meč u Sportskoj dvorani „Borik“ izmedju Igokee iz Laktaša i banjalučkog Borca, kada je obezbedjenje tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika fizički napalo navijače Borca.

Posle tog dogadjaja krenula je propast košarkaškog kluba Borac, dok je Igokea nastavila sa uspesima i sada se takmiči u ABA ligi.

Pre pola godine zbog nemogućnosti da izmiri finansijske obaveze iz Premijer lige BiH ispao je fudbalski klub Borac, mada je u takmičarskom delu obezbedio opstanak u ligi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike