U trendu

Nekadašnji šampion Vimbldona preminuo u 34. godini

Tod Rid, jedan od najperspektivnijih teniskih juniora od pre deceniju i po, pronađen je mrtav u utorak. Imao je samo 34 godine. Uzrok smrti nekadašnjeg šampiona rodom iz Sidneja još uvek nije poznat, iako nema navoda da je smrt nastupila pod sumnjivim okolnostima.

Rid se kao junior takmičio na turnirima sa Endi Rodikom, Jankom Tipsarevićem, Robinom Soderlingom, Žilom Milerom i Rišarom Gaskeom, a najveći uspeh u karijeri mu je osvajanje juniorske titule na Vimbldonu 2002. godine.

Te sezone je takođe osvojio dva Fjučers turnira i u narednim godinama igrao je na šest Grend slem turnira, a na Australijan openu 2004. godine stigao je do trećeg kola, u kom je izgubio od Rodžera Federera.

U septembru 2004. godine je takođe umalo ušao u top 100 na ATP listi, ali sledećih sezona rezultati su mu bili znatno slabiji, na šta su uticale problemi sa povredama i upalom žlezda. Pokušao je povratak na teniske terene 2008. i 2009. godine, ali bez većih uspeha. Svoj poslednji meč u profesionalnoj karijeri odigrao je pre 30. godine, u martu 2014.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)