U trendu

Nekadašnji trener otkriva veliki Novakov problem

Nekadašnji trener srpskog tenisera Nikola Pilić tvrdi da Novak još nije mentalno i fizički spreman za turnire. Novak Đoković poražen je u prvom meču ATP turnira u Majamiju pošto ga je za svega 69 minuta savladao Francuz Benoa Per sa 6:3, 6:4. Srbin je delovao nemoćno i umorno, daleko od forme po kojoj ga svi pamte. Prvi put je u karijeri doživeo tri vezana poraza posle 2007. godine, kada je izgubio pet mečeva zaredom, prenose mediji.

– Novak jako loše deluje! Čini mi se da nije fizički i psihički spreman za turnire, odnosno da igra pred 10.000 ljudi. To nije Novak! To nije onaj Đoković koga svi znamo! Gledao sam meč u Majamiju i video sam da mu nije lako. Hteo je da se predstavi u najboljem svetlu, ali ne ide – rekao je za Kurir Nikola Pilić, a potom očinski dodao:

– Žao mi ga je gledati onakvog na terenu! Ovo u Majamiju je bilo ništa!

Nikola Pilić smatra da Novak Đoković ne bi trebalo da ovako krcka svoj teško stečeni ugled u svetu.

– Novak mora da bude mentalno i fizički siguran u sebe da može da se bori i pobeđuje. Znam da sada svima koji ga vole izgleda nemoćno, ali to se događa kad se vratiš na teren posle duže pauze. Isto prolaze i Venus Vilijams i Sten Vavrinka, a verovatno će se to desiti i Mariju. Profesionalni tenis je skroz nepredvidiv.

Veliki problem za Novaka Đokovića su njegovi treneri. Posle Bekera i Vajde došli su Agasi i Štjepanek, a oni mu izgleda ne ulivaju potrebnu snagu.

– Ne možeš do dobrog rezultata bez logistike. Novak je naučio da ima trenera pored sebe i da mu pomogne kad mu ne ide. Mislim da je kod njega Štjepanek ipak prvi trener i pravi čovek na koga može da se osloni. Agasi je tu sa strane kao veliki igrač. Čeh nije bio u Majamiju jer mu se žena porađa, ali vrlo brzo će morati da mu se stavi na raspolaganje – jasan je Pilić.

2 komentara
  1. vesko

    Ja mu predlazem da pocne da se hrani kao svi normalni sportisti, nemoze se igrati na nekakvim travama i cudima on meso nije vidio mjesecima.Nema snage da hoda ni da udari lopticu treba zivota za to a ako ne jedes nemozes ni da igras .Nole uzmi najedi se dobro,a Jelena neka jede te travke ,to je jedini problem.

  2. bambi

    Predlazem Novaku da ne obraca paznju uopste na ono o cemu ljudi pricaju o njemu. Dakle, predlazem Novaku da padne na kolena, sagne glavu i onda, levom rukom uzme stit, desnom rukom mac i onda da ustane, i onda polako a zatim brzo da krene na svog neprijatelja i to sa urlikom Sparta!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike