U trendu

„Neki navijali čak i za Hitlera protiv Đokovića“

Čuveni italijanski novinar Ubaldo Skanagata podelio je utiske sa finala Rolan Garosa i podsetio na poređenje Novaka Đokovića sa Adolfom Hitlerom.

Novinar poznat po „Not too bad“ razgovoru sa Đokovićem je bio prisutan na stadionu „Filip Šatrije“ tokom ovogdišnjeg finala, u kojem je srpski teniser pobedio Stefanosa Cicipasa sa 3-2 u setovima.

Skanagata je objasnio da nije znao za koga da navija pred početak meča, te da je prethodno naveo razloge simpatija i za mlađeg i za starijeg tenisera, ali da mu zbog toga mnogi nisu verovali.

Ujedno je i primetio da su njegovi čitaoci pretežno bili na Cicipasovoj strani, što je bio i slučaj na tribinama stadiona u Parizu.

Takođe, među navijačima Grka bilo je i onih koji su samo želeli da neko iz „naredne generacije“ osvoji Grend slem, ali i navijača Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji nisu želeli da Novak priđe na jedan Slem od njihovih miljenika.

Zbog toga se Skanagata prisetio komentara njegovog kolege Stefana Semerara.

„Sećam se kada se našalio da i da Đoković igra protiv Hitlera, ljudi bi i dalje pronašli način da navijaju za njegovog protivnika“, napisao je Skanagata u svom blogu.

Italijanski novinar je dodao razlog toga što je nikad više navijača bilo na strani Cicipasa to što se jaz između „velike trojke“ i „naredne generacije“ značajno smanjio, čemu govori i to da je Cicipas vodio sa 2-0 u setovima.

Za to da jedan Grk postane Grend slem šampion, navodi Skanagata, ima nekoliko razloga, a to su – promena stare garde, potencijalno najbolji teniser sveta iz zemlje u kojoj Teniski savez i federacija praktično ne postoje, porast ljubavi prema tenisu u Grčkoj, zemlji u kojoj vladaju fudbal i košarka…

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)