U trendu

Nemački fudbaleri se vratili kući posle debakla na Svetskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Nemačke vratila se danas kući, posle debakla i iznenadjujuće eliminacije u prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na kome je branila titulu.

Stručni štab i fudbaleri sleteli su popodne na aerodrom u Frankfurtu, gde je kapiten, golman Manuel Nojer rekao novinarima da su igrači „ljuti na sebe“ i da debakl „nema nikakve veze sa selektorom Joahimom Levom“.

Nemačka je juče izgubila od Južne Koreje sa 0:2 i kao poslednjeplasirana ekipa Grupe F sa tri boda je završila takmičenje na Mundijalu.

Nemačka je tako postala četvrti branilac titule na pet poslednjih Mundijala koji je takmičenje završio u grupnoj fazi.

Fudbalski savez Nemačke saopštio je da će prve analize neuspeha biti gotove naredne nedelje, kada će se i razgovarati o budućnosti selektora. Levov ugovor ističe 2022. godine.

Nemačka reprezentacija se putem Tviter naloga izvinila svojim navijačima.

„Dragi navijači, razočarani smo zbog vas. Žao nam je što nismo igrali kao svetski šampioni. Zbog toga smo zaslužili eliminaciju“, navodi se.

Lev je rekao da su potrebne jasne promene i da sada mora da se razmotri kako da se sprovedu.

Nemački mediji bili su oštri prema svojoj reprezentaciji, koja se prvi put od 1938. godine nije plasirala u drugu fazu takmičenja na svetskim prvenstvima.

„Naša eliminacija je potpuno zaslužena“, naveo je list Bild i nazvao sramnim to što su branioci titule, koji su završili takmičenje posle samo 10 dana, „svedeni na ruševinu i pepeo“.

Na naslovnim stranama većine medija pisalo je „Ispali“, dok je Štutgart Cajtung pisao o „istorijskom debaklu“.

Bild je naveo da će se o Levovoj budućnosti znati više narednih dana, dok su drugi mediji naveli da bi njegov odlazak označio „novi početak“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.