U trendu

Nemci oslabljeni u polufinalu Euro 2016

Napadač reprezentacije Nemačke Mario Gomez završio je ucešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu zbog povrede mišića, dok će polufinale sa Francuskom propustiti još Sami Kedira i Bastijan Švajnštajger, kao i suspendovani Mats Humels.

Gomez je na turniru postigao dva gola, jedini je klasičan napadač u timu, a povredu zadnje lože zadobio je u drugom poluvremenu cetvrtfinalnog meca sa Italijom.

Kediru je zbog povrede primicača već u 16. minutu meča sa Italijom zamenio Švajnštajger, koji je završio meč i učestvovao u penal seriji, ali se nakom utakmice požalio na bol u kolenu i naknadno je utvrđeno da je povredio ligament.

„Veoma je nezgodno i osećate „gorak ukus“ kada u završnoj fazi turnira ostanete bez ključnih igrača. Veoma mi je žao zbog Gomeza koji je odigrao sjajan šampionat i dosta pomogao timu, ne samo golovima. To znači da ćemo morati da se suočimo sa situacijom i pronađemo rešenja. Kvalitet tima je visok i verujem u svoje igrače“, rekao je selektor Nemačke Joakim Lev, koji za polufinalni duel sa Francuskom neće moći da računa ni na suspednovanog Matsa Humelsa.

Nemačka će se u polufinalu sastati protiv domaćina Francuske 7. jula u Marselju, dok će se dan ranije u Lionu sastati Portugalija i Vels.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.