U trendu

„Neobičan“ predlog: Poslanik želi da huliganizam pretvore u sport

Ruski poslanik Igor Lebedev predložio je neobično rešenje, godinu dana uoči Svetskog prvenstva u fudbalu, kako bi stao na kraj fudbalskom huliganizmu, predloživši da se borbe između navijača legalizuju i postanu posmatrački sport, prenosi AP.

Organizovane grupe Rusa tukli su se sa Englezima na ulicama Marselja tokom prošlogodišnjeg evropskog šampionata u fudbalu.

Takva dešavanja inspirisala su Lebedeva da stvori sport koji on naziva „draka“, što na ruskom znači borba, u kome će se sastati po 20 boraca na dve strane i takmičiti nenaoružani unutar borilačke arene.

Na sajtu Liberalno demokratske partije Rusije Lebedev je napisao da bi organizovane tuče mogle da prerastu iz navijačke agresije u mirno ometanje.

Rekao je da bi sport mogao da posluži kao primer engleskim navijačima za koje je rekao da su loši borci.

Rusija bi bila pionir novog sporta, navodi on, rekavši da bi borbe između suparničkih grupa mogle privući hiljade gledalaca.

„Recimo, dođu engleski navijači i traže borbu. Dobiće odgovor – izazov prihvaćen, sastanak na stadionu u dogovoreno vreme“, rekao je Lebedev.

Neke od navijačkih grupa već održavaju slične borbe, koje su protivzakonite.

Lebedev je ranije podržavao huligane, nakon njihovih borbi sa engleskim navijačima u Marselju, Lebedev je prokomentarisao sukob rekavši: „Tako je momci, samo nastavite“.

Cilj Lebedeva je da zemlja bude apsolutno sigurna za sve turiste koji dolaze na Svetski prvenstvo u fudbalu u Rusiji 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)