U trendu

Neprofesionalno je braniti igranje za reprezentaciju

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da taj klub nikada neće praviti probleme reprezentaciji kada je u pitanju igranje za nacionalni tim i kritikovao je odluku Vojvodine da ne dozvoli četvorici svojih igrača da idu u Dohu, ocenivši da je ona „nekolegijalna i neprofesionalna“.

„Naravno da nismo pravili probleme selektoru (Slavoljubu Muslinu) i nikada nećemo praviti probleme reprezentaciji. Mi smo ti koji treba da vrate kult i da podignu shvatanje nacionalnog tima na najozbiljniji nivo, kako i dolikuje“, rekao je Iliev agenciji Beta.

Kombinovana reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz Super lige, igraće u četvrtak prijateljski meč sa selekcijom Katara. Vojvodina je pustila samo jednog od petorice svojih pozvanih igrača, navodeći blage povrede kao razlog toga.

„Nemamo kult reprezentacije jer mi sami iz klubova činimo sve da osporimo renome nacionalnog tima i dresa koji treba da bude svetinja. Gledamo rezultate drugih selekcija, pa i onih iz regiona i čudimo se kako mi nemamo takve rezultate. Pa nemamo ih jer nemamo kult reprezentacije“, rekao je Iliev.

Reprezentacija u Dohu putuje u sredu ujutru, utakmica je u četvrtak, a povratak u petak. Za vikend se igra redovno kolo. Vojvodina je jedina do sada objavila da neki od pozvanih igrača neće putovati.

„Nekorektno i nekolegijalno da neko izadje iz tih okvira i obezvredi nacionalnu selekciju zarad svojih interesa. Šta smo onda mi ostali? Ludi ili glupi ili šta? To je stvarno ružna slika“, rekao je Iliev.

Beti je u Zvezdi rečeno da će svi njeni igrači putovati u Dohu, ali nisu želeli da komentarišu odluku Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar