U trendu

Nepromišljen potez: Pogodio sudiju u oko, pa zaradio diskvalifikaciju (video)

Teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je u petom odlučujućem meču diskvalifikovan teniser Kanade Denis Šapovalov, nakon što je lopticom pogodio glavnog sudiju u lice.

Denis Šapovalov, 17-godišnji momak rođen u Tel Avivu, napravio je neverovatan ispad u meču sa Kajlom Edmundom. Iznerviran zbog promašenog bekhenda želeo je da lansira lopticu u publiku, ali je pogodio sudiju Arnoa Gabasa pravo u oko.

Kanađanin je istog trenutka počeo da se izvinjava sudiji u stolici, ali dileme nije bilo, Šapovalov je diskvalifikovan i izgubio je meč, a Velika Britanija je prošla u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa.

– Sramota me je zbog onoga što sam uradio i osećam se užasno jer sam izneverio moj tim i moju zemlju- rekao je Šapovalov.

U tom trenutku rezultat je bio 2-2 u pobedama, Edmund je vodio 6:3, 6:4, 2:1, pre nego što je usledila automatska diskvalifikacija.

„Lekcije mogu da se nauče iz dobrih i iz najgorih trenutaka. Ako želi da se takmiči na visokom nivou, Šapovalov mora da bude miran. Emotivna kontrola je najvažniji faktor u tenisu. On mora da izvuče pouke koje će mu koristiti do kraja karijere“, rekao je selektor Kanade Martin Lorendo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.