najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nije bilo napada šipkama i bakljama na mlade vaterpoliste!

Trener mladih vaterpolista Partizana Zoran Bratuša izjavio je da je incident u Zagrebu, kada je grupa huligana napala igrace crno-belih za svaku osudu, ali da zbog raznih spekulacija mora da se zna istina – nije bilo napada šipkama i bakljama.

“ Sve se desilo u četvtak. Petorica igrača su uz moju dozvolu posle večere izašli u grad do „Mekdonaldsa“. Pri povratku u hotel, koji se poput restorana, nalazi u centru grada, presrela ih je grupa navijača Dinama. Naši vaterpolisti se ni po čemu nisu eksponirali, nisu reagovali. Očigledno je da su ih navijači prepoznali jer je jedan od njih nosio majicu Partizana“, rekao je Bratuša, inače docent na Fakultetu za sport i fizičku kulturu, sa titulom doktora.

Prema njegovim rečima trojica Partizanovih igrača su uspeli da se izvuku, a dvojica su ostala.

„Iz grupe od dvadesetak navijača izašlo je njih nekoliko, počeli su da udaraju naše igrače, ali samo je jedan dobio težu povredu od udarca u šaku. Nije bilo udaranja šipkama, bakljama. Tačno je da su navijači palili baklje, ali samo da bi uplašili decu“.

Kako je naveo, situacija se, na sreću, brzo smirila.

„Grupi je prišao krupniji čovek, iz gužve izvukao dvojicu igrača Partizana i ispratio ih do hotela. Ubrzo je došla policija, hitna pomoć, dvojica dečaka su otišli u bolnicu gde je jednom ustanovljen prelom šake i samo on više nije igrao na turniru. Ostali su nastavili takmičenje“, istakao je Bratuša i dodao da je dolazak roditelja u Zagreb, na finale, bio ranije planiran i da su oni tek tada saznali za incident jer deca nisu htela da dižu paniku.

Partizan je, još u saopštenju u subotu, naglasio da će na svaki način zaštititi svoje vaterpoliste.

„Ne opdavdavam napad na naše igrače, ali nažalost, to je moglo da nam se desi i negde drugde, ne samo u Zagrebu. Ovo je problem socijalnih, navijačkih grupa, koji imaju sve zemlje u regionu. To vece navijači su se okupljali u gradu, Dinamo je igrao utakmicu, a mi to nismo iznali“, poručio je Bratuša.

U Partizanu nisu razmišljali da odustanu od učešća na turniru, a na pitanje da li će crno-beli i naredne godine učestvovati na takmičenju „Mali medo“, Bratuša je kazao:

„To zavisi od Uprave. „Mali medo“se igra od 1988, a Partizan je bio pobednik prvog turnira. Ekipe mlađih kategorija Partizana često učestvuju na turnirima u okruženju, u Dubrovniku, Zagrebu, Makarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj. Cesto nas zovu, a ovakvi turniri su nam neophodni da bismo videli gde smo u odnosu na konkurenciju. Ovi momci su budućnost srpskog vaterpola i kroz turnire vidimo koliko su napredovali. Nikad do sada nismo doživeli nijedan incident.

U senci incidenta ostalo je uspešno učešće Partizana na turniru.

„Postigli smo četiri pobede, a na kraju u finalu, u izjednačenoj utakmici, izgubili smo od Vašaša. Sa takmičarske strane možemo da budemo zadovoljni ostvarenim“, zaključio je Bratuša.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Miki

    Jako je važno da je trener vaterpolista Bratuša docent ali sa titulom doktora. Inače još jedan članak koji potvrđuje senzacionalizam i neodmerenost (laž) naših novina koje su pisale o šipkama, tučama itd. Naravno, da je sramota da je do ovoga uopšte došlo!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike