Nikola Jokić među 100 najboljih u NBA (video)

Prestižni američki sportski magazin „Sport Ilustrejted“ uvrstio je Nikolu Jokića među 100 najboljih NBA igrača za sledeću sezonu, prenose sportski mediji.

Foto: Twitter/NBA.com

Foto: Twitter/NBA.com

„Sport Ilustrejted“ je pozicionirao mladog srpskog centra na 78. mesto, opisavši ga kao „fabriku za štancovanje asistencija“. Jokić je u svojoj ruki sezoni oduševio u dresu Denver Nagetsa sa prosekom od 10 poena uz 7 skokova, 2,4 asistencije i jednu ukradenu loptu po meču.

„Početak karijere sa takvim širokim spektrom mogućnosti stavlja Jokića na lestvicu najraznovrsnijih igrača na listi top 100 za sezonu 2016/2017. Ono što ga drži na ovoj poziciji jeste to što protivničke odbrane tek treba da nauče kako da se fokusiraju na njega.  Sada će morati da dokaže kvalitet i da se nosi s tim. Kao što to čine svi igrači kako bi dobili stalnu poziciju u ovom društvu i NBA. Ova pozicija reflektuje naš optimizam po pitanju toga kako će se snaći u sezoni u kojoj će se obraćati još veća pažnja na njega“, piše analitičar SI magazina Rob Mahoni.

„Već sada ofanzivna linija može da ode daleko kada loptu stavite u Jokićeve ruke i krećete se oko njega. Ovaj 21-godišnji momak iz Srbije uvek jednim okom gleda iza sebe, čak i kada je vreme na izmaku. Ako ne uspe da materijalizuje dodavanje, od njega uvek možete da očekujete lagan otvoren šut, ali i mekan horog. Svaki visoki igrač sa ovakvim skupom veština otvara nova vrata i strateške kombinacije koje tim može da koristi. Toliko toga Jokić može da stavi na sto – igru na postu, okret, realizaciju, igru licem i leđima, skok igru… A, praktično, sve što uradi ima smisla“, dodaje se u analizi igre našeg reprezentativca.

Ostavite komentar

Ostavite komentar