U trendu

Nikola Peković novi predsednik KK Partizan, Božić menja Vujoševića

Košarkaš Minesote Nikola Peković imenovan je danas za novog predsednika Partizana.

Bivši košarkaš Partizana izabran je na današnjoj Skupštini kluba i bio je jedini kandidat za predsednika crno-belih. On će na mestu predsednika zameniti Predraga Danilovića, koji je 24. avgusta podneo ostavku.

Za potpredsednika Partizana imenovan je bivši kapiten crno-belih Miroslav Berić.

Peković je igrao za Partizan od 2005. do 2008. godine, kao i u prvom delu sezone 2011. godine za vreme lokauta u NBA ligi.

Partizan je u teškoj finansijskoj situaciji, kasni se sa platama igračima i zaposlenima u klubu, a crno-beli su odustali od učešća u Evrokupu ove sezone. Danilović je na odlasku sa funkcije rekao da je dug Partizana pet miliona evra.

(Beta)

Peković: Situacija nije naivna, ali vratićemo veru u klub

Novi predsednik KK Partizan Nikola Peković rekao je da mu je velika čast što je došao na čelo crno-belih i poručio da veruje da će popraviti lošu finansijsku situaciju u klubu.

„Velika mi je čast što sam postao predsednik tako velikog kluba kao što je Partizan. Došao sam sa ciljem da se klub izvuče iz teške situacije. Svestan sam da ništa ne može da se reši preko noći, biće nam potrebno vreme, ali uz prave ljude rešićemo finansijsko stanje“, rekao je Peković na konferenciji za medije posle Skupštine kluba na kojoj je postavljen za prvog čoveka crno-belih.

On je rekao da je izabran i novi Upravni odbor i da će se u narednim danima održati prva sednica.

„Za izlazak iz krize moramo da vidimo koliki je dug i kome se sve duguje. Onda ćemo korak po korak rešavati situaciju, koja nije naivna. Pomagaću Partizanu koliko god je to moguće, ali se po novinama pojavljuju neke sume koje nisu realne“, poručio je Peković i dodao da će UO odlučiti ko će biti novi trener Partizana.

Peković je dodao da će dovesti ozbiljne sponzore i da su oni obećali pomoć.

„Svi znaju da sam veliki navijač Partizana i odmah sam prihvatio da postanem predsednik. Očekujem osude medija jer se ne mogu očekivati veliki rezultati pošto ćemo ići postepeno. Svi očekuju da dovedemo vrhunske igrače, a nama je cilj da vratimo veru u Partizan jer smo institucija i brend“.

Prema njegovim rečima mesto predsednika Partizana neće uticati na njegovu NBA karijeru.

„Dobio sam pozitivne kritike iz SAD jer je njima bitno da ostanem u košarci. Naravno da ću pokušati da izvučem neku pomoć od njih“, zaključio je igrač Minesote.

Peković zbog obaveza u Minesoti neće biti svakodnevno prisutan, ali je izabrao Miroslava Berića za potpredsednika.

„U odsustvu Pekovića biću njegova desna ruka. Pojavila se svetlost za izlazak iz krize, neće biti lako, ali mi smo Partizanova deca. Upravni odbor doneće odluku ko će biti trener i onda ćemo praviti respektabilan tim. Ova sezona biće najteža u istoriji Partizana“

Berić je poručio da niko iz kluba nije mađioničar i da javnost ne očekuje snažan tim Partizana u predstojećoj sezoni.

Božić novi trener Partizana

Nekadašnji kapiten košarkaša Partizana Petar Božić biće novi trener ’crno-belih’, prenose beogradski mediji.

Božić će na mestu trenera zameniti Duška Vujoševića, a to je samo jedan od epiloga Izborne skupštine kluba iz Humske.

Božić je boje Partizana branio od 2004. do 2012. godine, a po kraju igračke karijere i jedne sezone u Metalcu, prihvatio je ulogu Vujoševićevog asistenta na klupi ’crno-belih’. Tokom karijere je igrao i za Beobanku, Radnički Jugopetrol, Hemofarm i valjevski Metalac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.