U trendu

Nikolić: Borac najvažniji, derbi za nas još ne postoji

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da očekuje da njegovi fudbaleri budu agresivni, motivisani i borbeni protiv Borca i da još ne razmišlja o utakmici sa Crvenom zvezdom koja će se igrati sledeće nedelje.

„Imam poverenja u svakog igrača da opravda šansu na najbolji mogući način jer se naš cilj ne menja protiv koga god da igramo, u kom god sastavu. Očekujem agresivan, motivisan i borben Partizan, koji zna šta želi i koji će tražiti put do nove pobede“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Partizan će u subotu dočekati Borac u 23. kolu Super lige. Crno-beli su drugi i zaostaju šest bodova za vodećom Crvenom zvezdom, dok je Borac pretposlednji.

Nikolić je naveo da su mu rezultati važniji od igre.

„Želimo da se igra dopadljivo, lepo i atraktivno. Zavisi od raspoloženja igrača, kvaliteta protivnika jer nismo sami na terenu. Pobede sa jednim ili pet golova razlike nose do pobede, a pobede vode ka krajnjem cilju. Ovog trenutka je najvažnije da pobedjujemo“, kazao je on.

Posle duela sa Borcem, Partizanu sledi utakmica protiv Crvene zvezde, a Nikolić je rekao da ga ona trenutno ne zanima.

„Nisam primetio da je iko od igrača spomenuo tu utakmicu, što je veoma dobro. Ona je nepostojeća ovog trenutka u mojoj glavi. Tek se sledeće nedelje igra ta utakmica“, rekao je Nikolić.

Partizan zbog suspenzija protiv Borca neće moći da računa na Uroša Djurdjevića i Evertona, a takodje ima i problema sa nekoliko povredjenih igrača.

„Nekoliko igrača ima pretnju suspenzije, a vidim da se to veoma potencira, neverovatno mnogo sa nekih drugih strana“, kazao je Nikolić.

Trener Partizana je pozvao publiku da „prepozna lošu medijsku situaciju“ vezanu za taj klub, i u što većem broju dodje na stadion.

„Molim publiku da na ispravan način prepozna veoma lošu medijsku situaciju koja se dešava jer je gomila negativnih vesti koje prate Partizan. Jedino merilo za dolazak na stadion treba da bude igra i rezultati tima.

Treba da proradi inat za tu sliku koja se stvara u javnosti, a to ćemo vratiti na terenu, budite sigurni“, rekao je Nikolić.

Upitan šta mu smeta, Nikolić je rekao da on ne prati medije, ali da mu pisanje prenose saradnici, a da ono više pogadja igrače.

„Igrači sve to prate. Meni praktično prenose saradnici, koji prate više nego ja. Nema dana da ne ide informacija koja bi trebalo da unese nemir, zaljulja priču, što ja mislim da se neće dogoditi“, rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da će se sastati dve ekipe u dobroj formi, s obzirom na to da je Partizan neporažen u 18 vezanih utakmica, dok Borac ima tri uzastopne pobede, što je podatak koji po njegovim rečima „upozorava“.

Utakmica će biti odigrana sutra od 17.00 na stadionu Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar