Nikolić: Motivacija pre svega i dobra igra protiv Novog Pazara

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Novog Pazara, ali je istakao da od svojih fudbalera očekuje dobru igru i motivaciju koja je potrebna za tu utakmicu.

„Toliko se brzo nižu ove utakmice da nemam nešto novo što bih mogao da vam kažem… Jedina razlika je u broju utakmica koliko traje naša serija. Ona u ovom trenutku iznosi 26 mečeva bez poraza, ali ponavljam: ta serija nas još nije dovela nigde“, rekao je Nikolić.

Utakmica 30. kola Super lige Srbije izmedju Partizana i Novog Pazara igra se u četvrtak od 17.00.

„Kada je reč o Pazaru, očekuje nas prvo dugačak i težak put, a onda i dobar protivnik koji je na svom terenu tradicionalno neugodan za Partizan. Očekujem da vidimo jako dobru igru Partizana. Ono u šta ne sumnjam je da vidim motivaciju, a onda da iz ta dva kvaliteta dodje i dobar rezultat“, rekao je Nikolić.

Na pitanje da li očekuje da Partizan konačno slavi u Novom Pazaru u prvenstvu, ali i da on upiše trijumf u trećem meču na tom terenu, Nikolić je rekao: „Treća sreća? Ja nisam sujeveran tip. Ako je ova grmljvina dobar znak, neka bude tako“.

Trener Partizana nije se previše bavio analizom protivnika.

„Pazar je dobra, takmičarska ekipa, teško je igrati na njihovom terenu, ali mene zanima da vidim tačnost i preciznost u igri Partizana i motivaciju koja je potrebna za tu utakmicu. U toj varijanti ne sumnjam da će doći i rezultat koji je u ovom trenutku za nas jako važan“, dodao je on.

Na pitanje novinara kako „biti ratnik, a u isto vreme se i sačuvati od povreda i kartona“, Nikolić je istakao da njegova ekipa ne ide u rat već ide da igra fudbal.

„Ne idemo mi ni u kakav rat za Novi Pazar. Idemo da igramo utakmicu protiv Pazara, tako se i pripremamo. Ne pripremamo se za rat, već za fudbalski meč“, rekao je Nikolić.

Trener Partizana je naveo da su svi igrač sem od ranije povredjenog Alena Stevanovića, zdravi i spremni za meč, kao i da neće biti velikih promena u timu u odnosu na prethodnu utakmicu.

Na početku plej-ofa Partizan očekuje gostivanje Crvenoj zvezdi u utorak, ali Nikolić danas nije želeo da govori o toj utakmici, kao ni o današnjem žrebu za polufinale Kupa Srbije, niti o bilo čemu što nema veze sa utakmicom u Novom Pazaru.

„Ne bi bilo u redu ni fer da sad to pričam o tome. Što se Kupa tiče jedino mogu da kažem da je polufinale i da su svi protivnici koje smo mogli da dobijemo teški. O svemu tome ćemo razmišljati u autobusu kada se budemo vraćali iz Novog Pazara“, rekao je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.