U trendu

Nikolić: Očekivao sam jači otpor Cibone

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je očekivao jači otpor Cibone u večerašnjoj utakmici u ABA ligi i da je zadovoljan pobedom i svojim igračima.

„Mislim da smo dobro pripremili utakmicu. Znali smo da je ovde vruć teren i da je Cibona, Cibona – institucija. Svakome je drago da igra protiv Cibone u Zagrebu i da dobije tu utakmicu. Stvarno sam se iznenadio da smo ovako dobili utakmicu. Očekivao sam mnogo jači otpor, drugačiju Cibonu. Moji momci su prvi put odigrali nešto malo angažovanije u odrani, jer i mi imamo problema u odbrani, a i Cibona. Kao i sve ekipe. Mi radimo na tome, mislim da ide na bolje“, rekao je Nikolić posle utakmice, preneo je sajt Partizana.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Cibonu u Zagrebu sa 90:74 u šestom kolu ABA lige i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju. Za Partizan je debitovao Samardo Semjuels, koji je postigao 16 poena i sedam skokova, a Nikolić ga je pohvalio.

„Bolje igramo, ali želim da igramo mnogo kontra napada, da igramo sekundarni kontra napad, da u pet sekundi rešavamo napad i da igramo evropski. Sposobni smo za to, imamo fiziku i želim da što manje igramo u postavci. Manje smo davali poena na ovoj utakmici jer smo doveli novog igrača, on je malo sporiji ali je svoju rolu odigrao odlično. Zadovoljan sam pobedom i igračima individualno. Mislim da bi bilo još interesantnije i još veći rezultat da je igrao (Patrik) Miler jer je on igrač koji drži tempo“, naveo  je Nikolić.

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da je ekipa dobro odigrala utakmicu, posebno u odbrani, jer je „primila najmanje poena ove godine“.

„Radili smo na tome ovih dana i mislim da smo popravili neke segmente pogotovo protiv ekipe koja ima odlične pojedince, a koje smo sveli na minimalan broj poena. Odigrali smo dobro, angažovano i mislim da smo zasluženo pobedili. Imamo težak raspored i okrećemo se sledećoj utakmici“, naveo je Andrić.

Crno-beli se noćas vraćaju u Beograd, a već u utorak ih očekuje novo gostovanje, u Limožu u Evrokupu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.