U trendu

Nikolić: Prva utakmica neće rešiti finalistu Kupa

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da ne očekuje da će prva polufinalna utakmica Kupa Srbije protiv novosadske Vojvodine rešiti pitanje finaliste, ali da veruje u dobar rezultat svog tima. 

„U polufinalu se igraju dve utakmice i ne očekujem da će sutrašnja rešiti bilo šta. Ne očekujem rezultat koji će jednoj ekipi obezbediti plasman u finale. Partizan uvek ide na pobedu ali kup je specifično takmičenje i gol u gostima ima dodatnu težinu. Može da vredi i duplo, što bi nam pred revanš donelo dobre mogućnosti. Kao trener Partizana nikada ne razmišljam o nerešenom rezultatu“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.  

Fudbaleri Partizana u sredu od 19 časova u Novom Sadu igraju protiv Vojvodine prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije. Crno-beli su u subotu u prvenstvu pobedili Vojvodinu sa 1-0 a Nikolić je rekao da nije lako pobediti bilo koju ekipu dva puta u četiri dana.

„Partizan ima kvalitet i to je demonstrirao u ovoj seriji od 29 utakmica bez poraza, u kojoj je 26 pobeda. U toj seriji bilo je i tri derbija, utakmice sa Vojvodinom i ostalim kvalitetnim ekipama. Ima još sedam, odnosno potencijalnih osam utakmica do kraja sezone, a moji igrači vrlo dobro znaju šta je naš put, kako smo došli do ove serije i šta ih očekuje. Njihova glad za pobedama sada mora biti i veća“, rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da mu ponašanje igrača Partizana daje razlog za umereni optimizam ali da još ništa nije osvojeno i da oni moraju da budu svesni svih okolnosti u kojima su se nalazili u prethodnih devet meseci i u kojima će se tek naći.

Deo uprave Vojvodine je u drugom poluvremenu utakmice u subotu napustio stadion Partizana zbog uvredljivog skandiranja navijača crno-belih. Upitan da li tenzije utiču na igrače Nikolić je odgovorio odrično.

„Te tenzije nemaju veze sa nama. Koncentracija tima mora da bude na onome gde možemo da utičemo. Mi svoju istinu tražimo na zelenom tepihu“, rekao je Nikolić.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u ponedeljak je rekao da se Partizan sva tri puta provukao u večitim derbijima, iako su crno-beli dva puta pobedili a jednom odigrali nerešeno sa Zvezdom. Nikolić tu izjavu nije želeo da komentariše.  

„Nemam vremena da pratim svaku vest koja izadje u medijima. Koncentrisan sam na igru, oporavak igrača i na stvari koje su za mene najvažnije. Drugim stvarima se ne bavim. Ja sam čovek sporta a i dobro je što postoji kritika u javnosti za sve što se dešava u sportu“, rekao je on.

Vojvodinu će u sutrašnjoj utakmici predvoditi novi trener Radoslav Batak. Nikolić je rekao da njega ne poznaje kao trenera već kao igrača.

„Znam da je profesionalnu licencu dobio u Crnoj Gori. Ovo je za njega velika šansa jer je velika stvar biti trener Vojvodine. Želim mu sreću, ali posle utakmice protiv nas“, rekao je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar