U trendu

Nikolić razočaran odnosom nekih fudbalera prema dresu

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je Vojvodina zasluženo pobedila i istakao da nije zadovoljan odnosom pojedinih fudbalera prema igri.

„Čestitam Vojvodini na zasluženoj pobedi, bili su bolji večeras i tu nema nikakve dileme. Hvala publici koja je napravila lep ambijent i veoma sam razočaran što im nismo vratili ni kvalitetom igre, a neki igrači ni odnosom“, rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana izgubili su od Vojvodine sa 1:3, u utakmici trećeg kola Superlige Srbije. Crno-beli još nemaju pobedu, osvojili su samo bod u prva tri kola, dok Vojvodina ima dve pobede i utakmicu manje.

„Nije dobar momenat za nas, imamo mnogo problema ali rešavaćemo ih u hodu… Ako išta može da bude dobro u ovom porazu to je da su mi neki igrači pokazali stvari koje treba da se vide u prijateljskim utakmicama a ne u takmičarskim i u derbi utakmicama, i u smislu kvaliteta i u smislu odnosa prema dresu, što je još važnije. Ostaje nam da odaberemo grupu momaka, nezavisno od visine ugovora i statusa, koji osećaju klub i koji hoće da povuku“, rekao je Nikolić.

Upitan da kaže na koje igrače je mislio, Nikolić je rekao: „Videćete to u sastavima za naredne utakmice“.

Na dodatno pitanje da li bi popustio pod pritiskom da neki igrač mora da bude u timu, Nikolić je kratko odogovorio: „Nema šanse“.

Jedan od boljih igrača Partizana na utakmici bio je Everton, koga je Nikolić zamenio u drugom poluvremenu, a trener crno-belih naveo je da Brazilac nije u grupi igrača koji imaju loš odbnos prema igri.

Novinare je zanimalo da li je Nikolić zadovoljan fizičkom formom svojih igrača.

„Uvažavam sve što su moji prethodnici radili, ali neobično je da ima toliko igrača koji se hvataju za lože i koji jedva izdržavaju utakmice“, rekao je on.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila, ali da neće poleteti posle dobrih rezultata.

„Partizan ima jako dobar tim, ovo je možda samo trenutna kriza i mi smo se zato malo pribojavali ove utakmice. Međutim, nismo došli da se branimo, izveli smo ofanzivni tim kako bismo pokušali da pobedimo i u tome smo uspeli. Nije lako za četiri dana odigrati dve teške utakmice, ali su momci odigrali muški, bili bolji svih 90 minuta i zasluženo pobedili“, naveo je on.

Na pitanje da li misli da je Vojvodina trenutno najbolji tim u Srbiji, Lalatović je rekao da njegova ekipa „ne leti“.

Ovo je tek početak sezone, mi ne letimo. Trenutno smo u dobroj formi, biće uspona i padova, mi nemamo kao Partizan i Crvena zvezda po dvadeset i nešto igrača, imamo 18 koje rotiramo i koji daju sve od sebe“, rekao je Lalatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.