U trendu

Nikolić: Vaterpolisti, vi ste srpski sportski rudnik zlata

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, kao i članovi Vlade Srbije, čestitali su danas muškoj vaterpolo reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

„Vi ste srpski sportski rudnik zlata: evropsko, svetsko, svetske lige, a sada i olimpijsko! Bravo momci za hrabru igru, za viteštvo kojim ste pokazali koliko se voli Srbija i kako se brane njene boje! Srbija je ponosna na svoje šampione“, naveo je Nikolić u čestitki.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naveo je na Tviteru da su se vaterpolisti svim srcem borili za Srbiju.

„Hvala, zlatni vaterpolisti“, poručio je premijer.

Vateropolistima je čestitala i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je navela da su oni briljantnom igrom, predanim radom i timskim duhom doneli istorijsko olimpijsko zlato, „najsjajnije odličje koje je nedostajalo u trofejnoj istoriji našeg vaterpola“.

„Srbija je ponosna na vas. Šampioni, svaka čast!“, navela je Gojković.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da je „tako dugo čekana najsjajnija olimpijska vaterpolo medalja srpska“.

„Ovo je zlato kojim je Srbija obasjala celu planetu! Pokazali ste celom svetu kako se srcem bori za svoju zemlju, za Srbiju i zasluženo ušli u istoriju olimpijskih šampiona! I kao vaš nekadašnji kapiten i kao ministar, čestitam svakom od Vas koji ste divovi svetskog sporta,ponos Srbije, stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije! Bravo šampioni!!!!!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je vaterpolistima reprezentacije Srbije, ali i Olimpijskom komitetu Srbije i Vaterpolo savezu Srbije.

„Nadam se da će vaš uspeh i takmičarski duh biti uzor mladim generacijama. Uveren sam da su pred vama još veći uspesi na koje će naši gradjani biti ponosni, kao što su i danas“, čestitao je Dačić.

Vaterpolistima je čestitala i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i gradonačelnik Beograda koji je zahvalio „delfinima za radost“.

Vaterpolo reprezentacija Srbije postala je prošle noći olimpijski šampion, pošto je u finalu u Rio de Žaneiru pobedila Hrvatsku sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.